HAMAR (HA): Oddbjørn Lie regner med å være på plass i Ålesund i god tid før jul. Der skal han etter hvert kjempe om en plass på laget til Jan Jönsson i eliteserien.

DIREKTE 12.30:

– Brenner for HamKam

Men først vil 26-åringen gjøre alt han kan for å sikre HamKam en plass i den samme ligaen.

– Ønsket om at HamKam skal lykkes ble enda sterkere etter at jeg signerte for Aalesund. Jeg ønsker av hele mitt hjerte at HamKam skal gjøre det bra. Jeg brenner for klubben, og skal gjøre alt jeg kan for at HamKam skal lykkes i kvaliken, og aller helst gå hele vegen, sier Oddbjørn Lie, og legger til:

– Jeg vil reise fra Hamar med en så god følelse som mulig, sier kapteinen, som har spilt tre sesonger i grønt og hvitt.

Mistrivdes på tribunen

Han satt på tribunen da laget tapte 1–4 mot Ranheim i den siste seriekampen. Lie sonet for tre gule kort.

I dag møtes lagene igjen i Trondheim – i den første kvalikkampen.

– Det å sitte på tribunen er det aller verste. Jeg er mye mer nervøs da. Nå er jeg spillesugen, det er alle spillerne, og vi er revansjesugne. Vi brukte mandagen til å få kampen ut av beina og hodet. Jeg føler at vi er bra forberedt, sier HamKam-kapteinen.

Toppscoreren tilbake

Lie har vært stabilt god hele sesongen. Nå er han klar for å stoppe toppscoreren i 1. divisjon, Jo Sondre Aas, som også sonet karantene søndag.

Ranheim-spissen har 18 seriemål.

– Han er en typisk målscorer, og det gjelder å være påskrudd hele vegen. Han er en smart spiller, som trenger få sjanser for å score. Men vi kjenner ham godt, og skal være godt forberedt, sier Oddbjørn Lie.

– Klokskap og trygghet

Trener Vegard Skogheim er godt fornøyd med å ha Oddbjørn Lie tilbake i midtforsvaret.

– Oddbjørn er kaptein, og har vist at han er viktig. Han slår gode crosspasninger. I tillegg har Oddbjørn en bra pasningsfot. Det handler også om klokskap og trygghet. Kanskje det var bra for ham at han ikke var med søndag. Nå kan han bare gå ut og gjøre jobben sin, sier HamKam-trener Vegard Skogheim.

Lyst på flere scoringer

Tore Andreas Gundersen scoret mot Ranheim søndag. Han har lyst på mer i dag. Gundersen får trolig sjansen fra start som spiss i dag. Han startet søndagens kamp på benken.

– Jeg har følt at formen har vært bra en stund, og det var godt å få en scoring. Jeg håper det fortsetter onsdag. Jeg skal uansett gi full gass, og gjøre det jeg kan, sier HamKam-spissen, som har hatt en vanskelig sesong.

– Jeg har snudd på noen steiner, og det har vært litt trått denne sesongen. Men jeg har vært i gamet lenge, er rutinert, og det handler om å legge ting bak seg, og se framover. Akkurat nå spiller det ingen rolle hvordan sesongen har vært. Nå handler det kun om å ha fokus på en kamp, kampen mot Ranheim onsdag, sier Tore Andreas Gundersen.

FØLG KAMPEN OG CHAT MED VÅR REPORTER:

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00