DRAMMEN: - Jeg vet ikke helt hva jeg følte da ballen gikk inn, det var bare helt utrolig. Jeg lurte på om det var sant sier Ante Vitaic.

Han avgjorde kampen til HamKams fordel med sin corner, kanskje hans viktigste mål i karrieren.
Scoringen var hans første direkte i mål fra hjørneflagget siden han var guttespiller.
Etterpå jublet han som en unge.

- Nå har vi sjansen
- Det var helt perfekt at dette ble mitt første mål i HamKam. Det var utrolig viktig. Nå gleder vi oss mer til å ta imot Aalesund. Nå har vi sjansen, jubler Vitaic etter kampen.

Han trakk hettegenseren godt over hodet, og gikk helt sist ut til spillerbussen etter kampen, men det sto likevel noen fans igjen for å hylle målscoreren.
- Forsøkte du å skru ballen rett inn?
- Det er sikkert noen som kommer til å si at det er bullshit hvis jeg sier jeg gjorde det. Jeg forsøkte å slå en farlig corner. Jeg har ikke scoret slik i seniorfotball tidligere, smiler Vitaic.

Skapte løftet sjøl
Det tilfeldige målet kan vise seg å bli ett av de aller viktigste.

Det var første gang HamKam vant på bortebane denne sesongen, første kamp de vant på kunstgras i eliteserien noensinne, og første gang de slo Strømsgodset i Drammen siden 1972.
Nå er det bare ett poeng opp til Aalesund, som sparket treneren søndag, i håp om å få et løft.
HamKam skapte løftet på egenhånd, ikke minst takket være Jon Masalin, som av lagkameratene ble omtalt som matchvinneren.

Ryggen mot veggen
Finnen viste en rå psyke etter en helt rolig første omgang.

Med flere tusen hjemmefans i ryggen, praktisk talt med ryggen mot veggen, leverte han den ene praktredningen etter den andre i andreomgang.
Hjemmelaget hadde ni store målsjanser.
De scoret bare ett.
- Spesielt den ene dobbeltredningen etter en corner, først ved den ene stolpen, og så på den andre siden… Det var helt fantastisk, sier keepertrener Rolf Høgmo.

Ekstra godt
Sjøl var finnen mer beskjeden, men til slutt innrømmer han at det smakte godt.

- Ekstra godt. Akkurat nå er jeg utrolig glad. Det har innimellom vært frustrerende å stå bakerst i de siste kampene, og se laget spillet, og slippe inn mange mål mot slutten. Det er det som gjør denne seieren så ekstra, ekstra god. At vi gjorde som motstanderne ofte har gjort mot oss, fastslår Masalin.
Han har fått mye skryt for sitt arbeid på strek av keepertrener Høgmo tidligere i sesongen.
i går var treneren fornøyd med mye mer.

Stadig bedre
- Jon er en kjempegod matchvinnertype i slike situasjoner, han er helt rolig, og det er det ikke alle keepere som klarer å holde seg så kalde med et slikt press imot. Samtidig er han god i feltet i dag, skryter Høgmo.

Masalin har en U21-landskamp for Finland, men har et stykke igjen til A-laget. Finland har flere gode målvakter i proffklubber.
- Det er i hvert fall tre klare foran meg. Men for meg har HamKam vært et riktig valg. Spesielt på fysikk og med gode treninger har jeg utviklet meg mye.

Ingen nye venner…
I går var Masalin også rett valg for HamKam.

Sammen med en ordentlig porsjon flaks og et høyrebein med fantastisk presisjon, tilhørende Ante Vitaic.
HamKam fikk ingen nye fotballvenner for sitt spill, men de fikk tre svært viktige poeng.
3-10 i målsjanser men 2-1 i mål.
Så urettferdig deilig kan fotball være for en med grønne bukser, etter en lang sesong med marginene imot.
Og 14 dager kommer hovedretten for den som tør.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.