Loberto har i flere år vært en anerkjent spillerutvikler, som blant annet førte ham fra Vålerenga til Rosenborg foran denne sesongen.

Han har jobbet som faglig leder for RBKs akademi denne sesongen, men signalene fra italieneren har vært at han på sikt kan tenke seg å få hovedansvaret for et A-lag.Det signalet plukket HamKams rådgivere opp, men etter hva HA-sporten har grunn til å tro, har Loberto takket nei til den ledige trenerjobben i HamKam.

Nok av kandidater

Som HA-sporten tidigere har skrevet, var det over 53 trenere som søkte på jobben da HamKam lyste den ut.

Loberto sto neppe på den søkerlista, men fungerende daglig leder, Anders Langset har tidligere uttalt at mange av søkerne holder høy kvalitet.Sogndals avtroppende trener, Jonas Olsson (44) har tidligere bekreftet at han har søkt på jobben i HamKam, og seiler derfor opp som en av de mest aktuelle. Olsson har bakgrunn som hovedtrener i IFK Göteborg og nå i Sogndal.

SI HVA DU MENER! Hvem mener du bør trene HamKam? Si din mening i kommentarfeltet.

Alle nye på veg ut

Mens HamKam fortsatt leter etter sin nye trener, sitter flere av HamKam-spillerne på gjerdet.

Både klubbhjertet til Fredrik Sjølstad, Håkon Aalmen og Truls Jevne Hagen ble i gårsdagens HA utfordret av 11-kaffen i HamKam. De trofaste hjelperne i klubben håper at de lojale klubbspillerne skal være med å bringe klubben tilbake til toppfotballen på kortest mulig tid.

Chris Twiddy har gjennomført samtaler med de fleste av spillerne som avsluttet sesongen for HamKam.

- Vi har gitt beskjed om hvem vi ønsker å skrive ny kontrakt med og hvem som bør finne seg en ny klubb, forteller Twiddy.

Her er lista over dem som ikke er med i planene til HamKam:

Prince Mambouana, Isoken Guobadia, Jørn-André Jacobsen, Mustafa Hassan, Niklas Wenderyd, Sebastian Stenqvist, Anders Hollingen (tilbake til Molde) og Martin Trøen (tilbake til Sogndal).Disse spillerne er ønsket av 2. divisjonsklubben: Emil Holst, Fredrik Sjølstad, Truls Jevne Hagen, Kristoffer Haugen, Christian Wirstad, Aleksander Woo Enger, Kristian Eriksen, Vetle Ingelstad, Henrik Lehne Olsen og Torgeir Strand Osmo.Fra før er det klar at Lars Øvernes og Håkon Aalmen gir seg. Øvernes flytter hjem til vestlandet, men Aalmen skal studere i Oslo.

- Både Andreas Hollingen og Martin Trøen har vært på utlån, og de returnerer som avtalt etter sesongslutt, sier Chris Twiddy.

- Brumunddal er den eneste klubben som har kontaktet oss om våre spillere. De ønsker seg Truls Jevne Hagen, i tillegg til de seks spillerne de tidligere har skrevet brev på, kommenterer Twiddy.

HamKam på sin side har vist sin interesse for Sundet-duoen Erik Brenden og Antonio Nieves. Begge blir i Sundet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00