Det både så og hørtes ut som HamKam hadde vunnet cupfinalen. At det var lille Nybergsund som ble slått ut i andre runde med noen få tryslinger på laget sammen med en gjeng middels gode fotballspillere fra tredje og fjerde i hylle i sine respektive land, var det ingen som brydde seg om.

Seier var seier i går. Og den smakte sinnssykt deilig.

Det har vært så mange nedturer for HamKam i år, at seieren på straffer var god som gull for grønnbuksene. I et lite øyeblikk ble serietap, skader og tynn stall helt uvesentlig.

Det var bare pur glede.

I anstendighetens navn skal de også ha for at de spilte en brukbar fotballkamp.

HamKam var en liten klasse bedre enn Nybergsund. Det er noe å ta med seg det også.

Smaker å vinne slik

Sjansemessig ble det klar seier: 8-3. Og selv om Sundet hadde sine muligheter, var det aldri slik at HamKam hang i tauene og gispet etter luft.

Og selv om det hadde smakt godt med en ordentlig seier uten straffesparkkonkurranse, er det lite som smaker bedre enn å vinne sånn at de du har knuffet og duellert med i 120 minutter sitter igjen med tårer i øyekroken.

For HamKam handler det nå om å dyrke de gode opplevelsene fra Trysil-skogen. De briljerte ikke, men de viste at de kunne bedre enn de har vist tidligere i år.

Sliter med nøkkelrollen

Det kan tenkes at tempoet lå til rette for flere sjanser framover, men det var uansett flere som tok sjansen da de bød seg.

Med Kristoffer Hagen og Fredrik Sjølstad på sidelinjen, Magnus Sylling Olsen som måtte gi seg på oppvarmingen, Truls Jevne Hagen som ble spart siden han akkurat har kommet tilbake fra skade og erkjennelsen av at Ike Fofannah ikke kan bidra på dette nivået nå, startet HamKam med unge Kristian Eriksen i nøkkelrollen som hengende spiss i diamantformasjonen sin.

Det er vel her Svein Inge Haagenrud sårt trenger en åpenbaring i form at en spiller står fram og sier og viser at denne rollen er skreddersydd for akkurat meg. For det er ingen tvil om at dette er en nøkkelrolle i en slik formasjon.

Mulig en skadefri Magnus Sylling Olsen kan gripe rollen, men da må han vise langt mer enn han har gjort i de to siste seriekampene.

Positive tendenser

16-årige Henrik Lehne Olsen viste gode tendenser da han fikk sjansen et stykke ut i andre omgang på venstrekanten. Ellers viste midtstopper Christophe Psyché både kvalitet og vilje til å vinne kampen.

Mens Tore Andrea Gundersen sto fram mer og mer på topp.

Så i gleden over seieren, kan vi også fastslå at det bor mer i laget enn de har vist hittil i år.

Heldigvis.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.