- Spillerne ute på banen har ikke gjort noe galt. Derfor støttet vi dem i 90 minutter med sang. Vi er riktignok blitt noen færre banditter, men jeg er stolt over å være en del av den gjengen, sier Smestad Pedersen som er nestleder i Banden, men som kun uttaler seg på vegne av seg selv til HA-sporten.

Tårer i øynene

Lørdag kveld fikk Gaute et lite forvarsel om at det nok en gang kokte i kulissene på Briskeby.

- Jeg ble rett og slett lei meg og satt med tårer i øynene, sier Smestad Pedersen som er opprørt over måten Svein Inge Haagenrud har blitt behandlet på av klubben.

- Jeg tar ikke stilling til om han er rett mann til å lede laget videre, men han fortjener respekt for den jobben han har gjort for klubben. Måten styret valgte å løse denne konflikten på er langt fra bra, og jeg håper noen kikker på om det styret har gjort faktisk er lovlig innen arbeidslivet, sier en engasjert Smestad Pedersen.

Vil mobilisere

Gaute har på sosiale medier oppfordret styret i HamKam til å innkalle til et ekstraordinært årsmøte og samtidig bedt så mange som mulig av supporterne om å melde seg inn i HamKam for å få stemmerett på årsmøtet.

- Målet er å mobilisere på neste årsmøte, om ikke annet for å stemme blankt når det kommer til valg. På den måten kan vi vise styret at vi er svært lite fornøyd med hvordan de har ledet klubben vår på denne sesongen, sier Smestad Pedersen.

- Kan du sjøl være en aktuell styrekandidat?

- Nei! Jeg har hva som kreves av engasjement, men har ikke kunnskap om å lede et idrettslag, sier mannen som til daglig jobber som lærer.

- Er det mulig

Der er det ingen hemmelighet at Gaute er lidenskapelig engasjert i HamKam.

- Jeg har ikke noe valg. HamKam kommer alltid til å være med meg, selv om en del av mine kollegaer har spurt hvordan det er mulig å ha åpent møte på onsdag, og så tre dager senere kvitte seg med treneren, forteller Gaute som likevel tror klubben vil ha ambisjoner om opprykk allerede neste sesong.

- Ingen trener vil overta HamKam i 2. divisjon dersom ikke klubben har ønske om å rykke rett opp igjen, sier Gaute som husker opprykket til eliteserien i 2003 med stor glede.

- Følelsene den gangen var like sterke som de jeg kjenner nå, selv om de er på hver sin ende av skalaen, sier supporteren som ikke vil si noe om hvem som bør bli lagets nye trener.

- Av respekt for Haagis ønsker jeg ikke å mene noe om det nå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.