Nest-Sotra - HamKam 1-0:

HamKam gikk offensivt ut, og trillet mye ball innledningsvis. Abubakar Ibrahim var involvert i alt de første fem minuttene, men slet med avleveringene og grønnbuksene klarte ikke skape mye.

Vertene fikk kampens første, store sjanse, men skuddforsøket til vertene fra 11 meter ble blokkert ut til corner. 

Vertene tok initiativet utover i omgangen, og produserte flere brukbare halvsjanser.

Etter rundt 18 minutter tok også vertene ledelsen. 

Sondre Liseth fikk et innlegg bak i feltet, dempet ballen og dro av Truls Jevne Hagen, før han hamret ballen ned i hjørnet bak Lukasz Jarosinski. 

HamKam hadde mye ball i første omgang, men slet med å skape noe på den siste tredjedelen av banen. Grønnbuksene var for unøyaktige i det de foretok seg. 

Mens HamKam slet med å skape sjanser, hadde vertene flere gode muligheter til å øke ledelsen.

Stolpetreff og et farlig frispark var bare noe av det Nest-Sotra kom med i den første omgangen. 

Med seks minutter igjen av førsteomgangen burde HamKam ha utliknet. 

Sollie Rønning ble spilt gjennom på på høyresiden av sekstenmeteren til vertene. Avslutningen hans var fra skrå vinkel og keeper forlenget skuddet bakover i feltet. Der dukket debutant Isac Lidberg opp, men headet ballen utenfor det åpne målet. 

To minutter senere fikk Sollie Rønning nok en enorm mulighet. Spissen ble nydelig gjennomspilt av Abubakar Ibrahim, og Sollie Rønning sto alene med Nest-Sotra-keeper Egil Selvik.

Selvik kom raskt ut og reddet forsøket til Sollie Rønning. 

HamKam slet med å skape noe fra start i den andre omgangen. 

Vertene lå godt bakover i banen, mens HamKam trillet ball frem og tilbake. 

Vertene la seg etter hvert lengre bak i banen, mens HamKam slet med å trenge gjennom et kompakt Nest-Sotra-lag. 

Vertene fikk en meget god mulighet på kontring med 15 minutter igjen, men Jarosinski reddet nydelig. 

Flere scoringer ble det ikke, og Kamma reiser hjem uten poeng i bagasjen. 

Før kampen

HamKam står med to strake seire, og ønsker å forlenge rekken borte mot Nest-Sotra søndag kveld.

Petter Vaagan Moen må stå over kampen på grunn av karantene.

Det åpner opp for at svenske Isac Lidberg får sjansen fra start i sin første kamp for HamKam.

Ivar Sollie Rønning skyves ned som hengende spiss, Simen Bolkan Nordli ut på kanten, mens Lidberg tar plass helt foran hos Kamma.

- Det skal bli kult å spille. Jeg håper vi kan dra herfra med alle tre poengene, smiler Lidberg til HA-sporten før kampstart.

Lidberg, som har vært utlånt til Jerv tidligere i sesongen, har ikke fått spille like mange kamper som han hadde håpet i år, men føler likevel formen er fin før debuten for grønnbuksene.

- Jeg kjenner meg i fin form. Jeg kom tilbake til Start, fikk en kamp der, og er i bra form. Jeg har trent godt og kjenner meg bra, sier han.

Svensken, som kun har et par økter med sine nye lagkamerater, forteller at det viktigste de har snakket om før kampen, er at de skal ta med seg alle tre poengene hjem.

Nest-Sotra har vist fin form den siste tiden, og er ubeseiret på sine seks siste kamper.

– Vi møter et lag som kommer ut i 5-3-2 eller 5-4-1. De liker å ha mye ball, styre kampene. For oss handler det om å være 100 prosent til stede, og være flinke med detaljer. Vi har seks poeng på de to siste kampene, og bra med sjøltillit. Det er alltid en fordel, sier Kevin Knappen

HamKams lag (4-2-3-1): 

Lukasz Jarosinski - Truls Jevne Hagen, Ruben Alegre, Lars Brotangen, Nicholas Mickelson - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Abubakar Ibrahim, Ivar Sollie Rønning, Simen Bolkan Nordli - Isac Lidberg

Benken: Marco Priis-Jørgensen, Christian Dahle Borchgrevink, Jacob Egeris, Ole Erik Midtskogen, Peder Nersveen, 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.