ELVERUM: Lars Tjærnås og HamKam slo ring rundt Leonardo Da Silva i går. Etter at de hadde fått spillerens forklaring, var det full støtte til Leonardo.

- Han sier han ikke gjorde det med vilje. Han sier han ble dyttet og at skallingen kom som en følge av det. Vi har ingen grunn til å tro noe annet da, sa Tjærnås.
Det samme sa trener Arne Erlandsen.
- Vi tror på spillerens forklaring, sa Erlandsen.

Barsom viktigst
Tjærnås påpekte imidlertid at det viktigste i denne saken tross alt var helsa til Abgar Barsom.

- Heldigvis ser det ut til at det går bra med han. Det er viktig for oss å si at vi første og fremst har fokus på det, sier Tjærnås.
På sykehuset i Elverum fikk også Leonardo sjansen til å be om unnskyldning til Barsom. Det synes han var godt.
- Det var godt for meg å beklage det som skjedde. Jeg har tenkte mye på det. Og det har plaget meg, sier Leonardo til HA-sporten.
- Jeg ville jo ikke skade ham. Jeg forsøkte bare å fokusere på ballen. Og så datt jeg plutselig framover.
- Man hvorfor tok du deg ikke for med armene?
- Det rakk jeg ikke, sier Leonardo.

Til NFF
I Tv2-studioet etter kampen ble Leonardo dømt knallhardt ev eksepertkommentatatorene. Bengt Eriksen var overbevist om at skallingen var tilsiktet.

- Alle har rett til å ha sin mening. Det har vi full respekt for, men jeg tror Leonardo når han sier det ikke var meningen, sier Tjærnås.
Spørsmålet er hva Norges Fotballforbund mener om saken. De ble nemlig bedt av Fredrikstad om å se på saken i går. Samtidig ble HamKam bedt om en redegjørelse fra NFF. Den sendte HamKam allerede i går, selv om fristen var i dag.
- Fakta fra alle parter vil bli innhentet. Deretter vil vi forsøke å få denne saken unna ganske kjapt, sier informasjonssjef I Norges Fotballforbund Roger Solheim.
Doms- og sanksjonsutvalget vil neppe se på saken før i morgen, men at det åpnes en sak mot Leonardo, kan også føre til at han får en karantene.
- Det har ikke vært vårt fokus, sier Tjærnås.
PS.: Da Barsom ble skrevet ut fra sykehuset i går, kunne HamKam-lege Lars Hemstad fortelle at FFK-spilleren hadde pådratt seg en moderat hjernerystelse, men at han var i klar bedring. Hemstad anbefalte også Barsom å ta det med ro hele denne uken. Og at han står over kampen mot Aalesund lørdag.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00