HAMAR: Oluwasegun Abiodun trente med laget igjen for første gang denne sesongen i går. Han kvitterte med et par fulltreffere med en gang.

Overfor HA-sporten bekreftet også Abiodun at han ikke hadde noen problemer.
- Det gikk bra, men jeg må være flink til å opprettholde treningen jeg gjorde i Belgia.
- Men du er klar nå?
- Ja, hvis treneren vil, sier Abiodun.
- Du ser at han ikke har spilt fotball på en stund, sier Erlandsen.

Med i troppen
Men den nigerianske spissen er definitivt med i troppen. Og HA-sporten føler seg temmelig sikker på at Erlandsen vil slippe til Abiodun i løpet av kampen mot Viking.

Erlandsen er i hvert fall klar på at de antatte førstevalgene - Kienast og Karekezi - må vise at de fortjener å starte kampene framover.
Duoen fikk nemlig svært lite til mot Glimt i Bodø.
- Olli og Kienast må prestere. Vi har stor konkurranse om spissplassene nå som flere er tilbake etter skader. Øren, Abiodun og Pedersen er tilgjengelige nå. Og Plaku er også snart hundre prosent, advarer Erlandsen.

Viking tenker HamKam
HamKam-treneren har god tro på at laget hans vil heve seg betraktelig etter det de presterte i Bodø.

- Jeg synes det ser bedre ut nå, men vi skal ikke glemme at det ikke var helt håpløst spillemessig mot Glimt, sier Erlandsen.
Mens Viking har vært veldig opptatt av baneforholdene på Briskeby, tenker ikke HamKam-treneren mye på dette.
- Jeg registrerer at Viking-treneren ser ut til å forholde seg til oss. Det viser jo uttalelsene hans, sier Erlandsen, og sikter trolig til Röslers kommentar om at det blir en mer primitiv måte å spille fotball på og at han vurderer å skifte spillere, siden det er HamKam de skal møte.

Jevn bane
Briskeby Gressbane var ingen grønn åpenbaring da vekstduken ble dratt av i går, men banen er jevn. Problemene vil oppstå hvis det blir bløtt i morgen. Da vil banen fort bli sparket opp. Det vil også kunne påvirke HamKam som har terpet mye på å spille hardt langs bakken.

- Det tenker vi ikke på, sier Erlandsen.
HamKam kan uansett ha en positiv inngang til Viking-kampen. De hadde en god opplevelse mot siddisene i treningskampen i LSK-hallen tidligere i vinter.
Da hadde blant andre Vikings høyreback, René Klingbeil, store problemer med John Anders Rise, mens Joachim Sørum hadde bra kontroll på Allan Gaarde. Og sentralt på midtbanen styrte Jan Michaelsen og Markus Ringberg showet mot Nicolai Stokholm og Jone Samuelsen.
Ellers tydet alt i går på at Truls Hagen får en ny sjanse etter sin dårlige kamp mot Glimt. Det betyr at han tenker langsiktig med unggutten, og at han ikke ønsker å ta noen sjanser med Håkan Malmström.
HA-sporten vurderer Viking som et lag uten den ekstreme hurtigheten, men de har mange gode individualister til ulike roller som Rösler har laget et solid lag med.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00