• TEKNIKER: Jan Michaelsen herjet for HamKam i flere år. Nå kan sønnen snart gjøre det samme.
    FOTO: PÅL JACOBSEN.

Nicolai Michaelsen bekrefter til HA-sporten at han reiser til Hamar førstkommende helg, og at han har en avtale med klubben om å vise seg fram på treningene i tiden framover.

Han forteller at dette er noe han har ønsket i lengre tid.

– Jeg vil prøve noe nytt. Jeg har lyst til å dra hjemmefra og bare komme litt bort, egentlig. Jeg har vært litt lei av å sitte fast på samme stedet, så jeg vil prøve noe nytt. Jeg tror at Hamar vil være veldig bra for meg, sier han.

19-åringen bodde på Hamar i perioden hvor hans far, Jan, herjet på midtbanen til de grønne og hvite, og han forteller at han bare har positive minner fra tiden.

Vil ikke sammenlignes

– Jeg liker byen, jeg liker kompisene mine der og menneskene jeg kjenner i Hamar. Og jeg likte HamKam som klubb veldig godt da pappa spilte der. Jeg synes det var god stemning der, og det er en klubb med ambisjoner, fantastiske fasiliteter, sier han.

Far Jan synes det er tøft gjort av sønnen å reise til Hamar og prøvespill i HamKam, men han håper ikke folk i og rundt klubben sammenligner sønnen med ham selv.

– Nicolai skal få lov til å være Nicolai. Det er også veldig forskjellige i forhold til hvor HamKam er nå, og hvor de var da jeg var der. Han er ingen etablert spiller ennå, og mye yngre enn jeg var da jeg kom dit, forteller Jan Michaelsen.

– Det er en annen hverdag i HamKam nå, enn da jeg var der, da vi ble nummer fem i Tippeligaen, og nå er situasjonen annerledes, også økonomisk. Det gir ingen mening å sammenligne Nicolai og meg, eller hvor HamKam er, sier han.

Teknisk god spiller

Han tror imidlertid HamKam og norsk fotball kan være et fint sted for sønnen å utvikle seg, dersom han får tilbud om kontrakt.

– Jeg synes Nicolai skal få lov til å vise seg fram og forhåpentlig få muligheten til å spille masse fotball, og å utvikle seg stille og rolig med voksenfotball i Norge. Jeg tar det veldig rolig, og gleder meg over at Nicolai synes oppholdet på Hamar var så godt at han har lyst til å flytte dit og bo for seg selv.

Han beskriver sønnen som en teknisk god spiller, som også har et par områder han må forbedre seg på.

– Jeg synes han er typisk dansk, i forhold til at han er fin med ballen, leser spillet godt og er intelligent. Han jobber hardt og har en god innstilling, og det er hans plusser. Det han må utvikle litt, er tempobiten og å få mer fysikk og jobbe i høyt tempo i 90 minutter. Han er fremdeles ung, så det kommer nok, forklarer Jan Michaelsen.

Trener-skryt

Nicolai Michaelsens foreløpig siste trener, Tommy Schram, hovedtrener i Hillerød, beskriver 19-åringen som en matchvinner.

– Han er hurtig og god teknisk, men han har noe å gå på det fysiske fordi han ikke er en stor og sterk spiller. Han stiller store krav til seg selv, noen ganger så store at det skaper problemer for ham, sier han, før han fortsetter:

– Han er en god, munter og morsom person, og han er ingen sjenert person. Han er en typisk humørspiller, som kan avgjøre kamper på egen hånd, forklarer Schram til HA-sporten.

Disse egenskapene er Nicolai selv enig i at han besitter, og han er fullstendig klar over hvilke områder han må jobbe med.

Åpen på svakheter

– Jeg kan spille både høyre- og venstrekant, samt offensiv midtbanespiller. Jeg er veldig omstillingsdyktig og kan spille i flere posisjoner. Jeg er ganske kjapp, med bra teknisk repertoar, har et bra syn for spillet, sier han.

– Jeg er ikke bra på hodet, og er ikke den mest fysiske spilleren. Men jeg liker å prøve det som er vanskelig, og jeg vil egentlig bare ha det gøy med fotballen, forklarer Nicolai.

Og om sammenligningen med sin far, svarer han:

– Jeg er en ledertype, og jeg liker, slik som pappa, å rope litt. Vi ligner også veldig på hverandre. Jeg har egentlig de samme ambisjonene som pappa. Jeg gir hundre prosent der jeg spiller, og jeg gjør det som kreves for å få en plass i troppen, forteller Nicolai.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00