– Vi kan ikke kreve opprykk, forteller Fred Nordstad, styremedlem i Briskebybanden.

Han var blant de 20 frammøtte på Docile torsdag kveld for å høre hvilke tanker Kevin Knappen, Chris Twiddy, Petter Vaagan Moen og styreformann Truls Nordby Johansen hadde for den kommende sesongen.

Som de fleste tilstedeværendevar han optimist etter møtet.

– Etter det jeg hørte i kveld, så forventer jeg at de spiller med hjertet utenpå drakta og at det er full innsats. Ser vi full innsats av spillerne, så er vi fornøyde. Det er det aller, aller viktigste, sier han.

Tøft supporterliv

Han har vært trofast tribunesliter på Briskeby og på bortebane, i motgang og medgang, i lang tid.

Han beskriver tilværelsen som HamKam-supporter de siste ti årene med blandede følelser.

– Det har vært både opp- og nedturer. Det har vært morsomt innimellom, men det har vært mange nedturer, sier Nordstad, som forteller at de har jobbet hardt for å holde stemningen oppe blant supporterne.

– Det er ikke alltid det har vært vanskelig å holde stemningen oppe selv om det har gått dårlig for klubben. Men det har ikke alltid vært like enkelt å få med folk. Spesielt ikke de siste tre årene, forteller han.

– Hvordan har du opplevd motgangen rundt klubben?

– Det er færre folk som prater om HamKam. Før i tiden, da det gikk greit og vi var i førstedivisjon, så ble jeg mobbet på jobben hvis vi hadde tapt. Men de siste tre årene har de ikke mobbet meg ved tap, sier han lattermildt.

– Jeg tror de har følt med meg. De skjønner at det er problematisk og kjedelig, så de slutter å erte meg, fortsetter han.

Lidenskap

Han har full forståelse for at færre og færre har valgt å ta turen til Briskeby de siste sesongene.

– Ja, det har jeg hatt full forståelse for. Det handler vel om at det ikke har vært noe å spille om. Det har gått 7–8 kamper av sesongen, og så har det ikke vært noe å spille om lenger. Da har det vært helt ferdig, sier han.

Nå håper han på både opprykk og flere tilskuere på kamp.

– Vi vil se lidenskap av spillerne. Og vi ønsker jo selvfølgelig å rykke opp. Noe annet ville vært dumt. Men det er ikke noe «must». Jeg slutter ikke å følge HamKam hvis de ikke rykker opp, smiler han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00