– Vi kan ikke kreve opprykk, forteller Fred Nordstad, styremedlem i Briskebybanden.

Han var blant de 20 frammøtte på Docile torsdag kveld for å høre hvilke tanker Kevin Knappen, Chris Twiddy, Petter Vaagan Moen og styreformann Truls Nordby Johansen hadde for den kommende sesongen.

Som de fleste tilstedeværendevar han optimist etter møtet.

– Etter det jeg hørte i kveld, så forventer jeg at de spiller med hjertet utenpå drakta og at det er full innsats. Ser vi full innsats av spillerne, så er vi fornøyde. Det er det aller, aller viktigste, sier han.

Tøft supporterliv

Han har vært trofast tribunesliter på Briskeby og på bortebane, i motgang og medgang, i lang tid.

Han beskriver tilværelsen som HamKam-supporter de siste ti årene med blandede følelser.

– Det har vært både opp- og nedturer. Det har vært morsomt innimellom, men det har vært mange nedturer, sier Nordstad, som forteller at de har jobbet hardt for å holde stemningen oppe blant supporterne.

– Det er ikke alltid det har vært vanskelig å holde stemningen oppe selv om det har gått dårlig for klubben. Men det har ikke alltid vært like enkelt å få med folk. Spesielt ikke de siste tre årene, forteller han.

– Hvordan har du opplevd motgangen rundt klubben?

– Det er færre folk som prater om HamKam. Før i tiden, da det gikk greit og vi var i førstedivisjon, så ble jeg mobbet på jobben hvis vi hadde tapt. Men de siste tre årene har de ikke mobbet meg ved tap, sier han lattermildt.

– Jeg tror de har følt med meg. De skjønner at det er problematisk og kjedelig, så de slutter å erte meg, fortsetter han.

Lidenskap

Han har full forståelse for at færre og færre har valgt å ta turen til Briskeby de siste sesongene.

– Ja, det har jeg hatt full forståelse for. Det handler vel om at det ikke har vært noe å spille om. Det har gått 7–8 kamper av sesongen, og så har det ikke vært noe å spille om lenger. Da har det vært helt ferdig, sier han.

Nå håper han på både opprykk og flere tilskuere på kamp.

– Vi vil se lidenskap av spillerne. Og vi ønsker jo selvfølgelig å rykke opp. Noe annet ville vært dumt. Men det er ikke noe «must». Jeg slutter ikke å følge HamKam hvis de ikke rykker opp, smiler han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.