- Vi kommer til å kreve erstatning, men gjør ikke dette for å finne en syndebukk, understreker faren til Emil, Odd Erik Sildnes, som legger til at det var Sykehuset Innlandet selv som informerte familien om at de kunne søke pasientskadeerstatning.

HamKams lege, Håvard Strand, hjelper nå Emil med å formulerer en klage, basert på følgene av at kompartmentsyndromet ble oppdaget for sent.

- Det er åpenbart at det gikk for lang tid før Emil ble operert for kompartmentsyndrom (åpning av muskellosjene på begge sider), og at musklene i fremre muskellosje ble alvorlig skadet og måtte fjernes, sier lege Håvard Strand.

Også han legger til at jakten på syndebukker er uinteressant for både Emil og ham.

Emil hjemme igjen

- HamKam og jeg tenker kun på hvordan vi kan hjelpe Emil best mulig, understreker Strand.

Hovedpersonen selv er skrevet ut fra sjukehuset, og er så smått på vei tilbake til et noenlunde normalt liv for en 21-åring.

- Emil klarer seg etter forholdene bra, og er endelig hjemme igjen. Han har kommet seg veldig de siste dagene, sier Odd Erik og understreker at sønnen var i full narkose hele fire ganger under oppholdet i Elverum.

- Det er ingen tvil om at ting ikke gikk etter planen, og fotballkarrieren hans ble ødelagt mens han lå i sykesenga, sier faren.

Bitter

Odd Erik erkjenner at både han og sønnen merker bitterhet, men klarer likevel å se framover.

- Dersom Emil blir tilkjent erstatning, vil det kunne være til hjelp for ham senere i livet, mener pappa Sildnes.

Emil har det som kalles for drop-foot, som kommer til å kreve både oppfølgning og nye inngrep senere.

- Emil må gjennom kirurgi før foten eventuelt fungerer noenlunde, og det blir snakk om å ta sener fra nærliggende muskelgrupper, forklarer Håvard Strand til HA-sporten.

Fulgte prosedyren

Til TV2 uttaler avdelingssjef ved kirurgisk avdeling ved Sykehuset Innlandet Hamar/Elverum, Tore Kristiansen følgende:

- I alle saker der det kan ha forekommet svikt i pasientbehandlingen, eller pasienten mener behandlingen har vært mangelfull eller kritikkverdig, informerer sykehuset alltid om de ulike klagemulighetene. Det er da de aktuelle klageinstansene som vurderer om kvaliteten på pasientbehandlingen har vært god nok. Ved hendelser hvor det blir reist spørsmål om svikt eller mangelfull behandling har sykehuset også en intern gjennomgang. Vi kan foreløpig ikke si mer om den konkrete saken, men sykehuset har god dialog med pasienten og pårørende, kommenterer Kristiansen til TV-kanalen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.