- Flere av spillerne gir ikke nok for laget, og det har utviklet seg en kultur for det i garderoben. Mange av spillerne fortjener ingen framtid i HamKam.

Det sa HamKam-trener Chris Twiddy etter 0-4-tapet mot Tromsdalen for tre uker siden.

Selv om grønnbuksene søndag kveld tapte 2-4 hjemme mot et nytt sett nordnorske nedrykkskandidater, går waliseren langt i å friskmelde garderobekulturen i Kamma.

- Jeg vet ikke om jeg har snudd garderobekulturen, men jeg tror beskjeden etter Tromsdalen-tapet gikk inn på noen. Noen av spillerne forsto at det stilles krav og forventninger til dem. Mot Kristiansund forrige helg ga alle 100 prosent, og selv om vi taper mot Alta i dag, er i hvert fall innsatsen der, sier Twiddy fornøyd.

Mental test

Etter et snaut kvarter på Briskeby fant Prince Mambouana veien til eget nett for andre gang i HamKam-karrièren. Midtstopperen headet klønete inn 0-1 i bue over Emil Holst.

Ti minutter senere fikk Mats Frede Hansen upresset nikke inn 2-0 etter en corner, og Øyvind Veseth Olsen rakk å legge på til tre før dommer blåste for pause på Briskeby.

Et ungt, uerfarent og relativt selvtillitsfattig HamKam fikk dermed en skikkelig mental prøve.

HamKam vant andreomgangen

Etter sidebyttet åpnet hjemmelaget likevel friskest, og Mustafa Hassan scoret sitt andre mål på to kamper da han vakkert vendte opp og hamret inn 1-3 via stolpen.

Like etter ble Alta tildelt et høyst tvilsomt straffespark, da Prince Mambouana tilsynelatende felte Mathias Dahl Abelsen utenfor HamKam-feltet. Christian Reginiussen trillet uansett inn gjestenes fjerde for dagen.

Ørjan Børmark-By banket inn HamKams andre med drøye ti minutter igjen av kampen, men vertene klarte aldri å presse fram noen ordentlig sluttspurt. Dermed holdt Alta liv i sitt tynne overlevelseshåp, mens HamKam "vant andreomgangen".

- Dette var ingen 4-2-kamp. Vi slipper inn for enkle mål, og jeg er fornøyd med at gutta står på, også etter Altas 3-0-scoring i første omgang, avslutter Chris Twiddy.

HamKams lag (4-5-1): Emil Holst - Jørn-André Lygre Jacobsen, Håkon Aalmen, Prince Mambouana, Aleksander Woo Enger - Mustafa Hassan, Torgeir Strand Osmo (Truls Jevne Hagen fra 70.), Fredrik Sjølstad (Vetle Ingelstad fra 20.), Andreas Hollingen, Henrik Lehne Olsen (Kristian Eriksen fra 34.) - Ørjan Børmark-By.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.