Altas Vegard Braaten har scoret ti mål etter ti serierunder, mens HamKams Ivar Sollie Rønning følger hakk i hæl med ni før de møter hverandre.

Mye tyder på at de to vil gjøre opp om toppscorertittelen denne sesongen, og Ivar Sollie Rønning forteller at toppscorerduellen dem imellom for lengst er i gang.

– Vi har en intern konkurranse om å score flest mål, avslører han.

Tidligere lagkamerater

– Tidligere i sesongen så det ut som at han allerede hadde vunnet, blant annet etter å ha scoret hat trick mot Vålerenga 2. Nå har han stagnert litt de siste rundene og jeg er på skuddhold. Jeg tror han er redd for å bli tatt igjen, sier trønderen med et lurt smil om munnen.

Braaten på sin side påpeker at han satt på tribunen i forrige serierunde.

– Så da fikk jeg ikke scoret noen mål. Men både jeg og Ivar har fått en god start på sesongen. Med selvtillit kommer det ofte enda flere scoringer, og som spiss ønsker man alltid å score mål, sier Alta-spissen, som gleder seg enormt til toppkampen på Briskeby søndag.

Braaten og Sollie Rønning ble godt kjent med hverandre som lagkamerater i Levanger i 2015-sesongen.

Det var et år der begge spillerne slet tungt med skader.

– Likevel rakk vi å score noen mål og assistere hverandre den sesongen. Vi har et godt forhold oss imellom, forteller Sollie Rønning.

Spissene har for vane å veksle noen meldinger på snapchat dersom den ene eller andre har scoret.

– Det kan være at vi gratulerer hverandre med mål. Søndag blir det ingen gratulasjoner, sier Braaten.

Bedre enn ventet

Altas spydspiss må stoppes dersom HamKam skal benytte muligheten til å gjøre et lite rykk i toppen av 2. divisjon avdeling 1.

Laget fra Finnmark har imponert så langt denne sesongen. I fjor klarte de gul/blå så vidt å beholde plassen i andredivisjon, mens de så langt denne sesongen er det laget som holder best følge med HamKam. Ett poeng og ett plussmål skiller lagene.

– Vi har prestert veldig bra så langt, kanskje bedre enn forventet ut ifra prestasjonene forrige sesong der vi så vidt klarte oss, sier spissen med en fortid i Tromsø, Bodø/Glimt, Lokeren og som nevnt Levanger.

Han forteller om en sportslig opprenskning som har båret frukter.

– Laget har gått fra å være en kompisgjeng til å være en mer profesjonell gruppe spillere. Vi har fått inn rutinerte spillere som for eksempel min bror Thomas Braaten og Makhtar Thioune. Samtidig har trenerne vært flinke til å røske opp skikkelig i klubben slik at vi har en helt annen seriøsitet på treningene nå enn vi har hatt tidligere, sier han.

Poeng er bonus

Selv om det har vært bra flyt for Alta så langt denne sesongen, er 29-åringen klar på at alt annet enn tap borte mot HamKam vil bli sett på som bonuspoeng.

– Vi trenger i hvert fall ikke kjenne noe på forventningspresset, for det ligger på HamKam. Selv om vi har fått en god start så har de en veldig sterk og bred stall. De er det laget alle tror skal rykke opp.

Etter en sterk sesong for Alta i 2011 var toppscoreren faktisk aktuell for en overgang til nettopp HamKam.

– Jeg hadde en del valgmuligheter den gangen og HamKam var vel én av dem. Vi kom aldri så langt at samtalene ble seriøse.

Avspark er søndag, men allerede lørdag kan spillet være i gang.

– Kanskje jeg inviterer Vegard på en kaffekopp på kvelden. Så kjører vi i gang litt «mind games», gliser Ivar Sollie Rønning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.