Finnsnes - HamKam 0-1 (0-1)

HamKam slo tilbake mot Finnsnes etter cup-exiten mot Nybergsund i midtuka.

Marius Bratberg Lunds scoring etter 24 minutter var nok til å ta med seg tre poeng tilbake til Hamar, etter en kamp som nok ikke vil bli husket altfor lenge.

Men Bratberg Lund kommer nok til å huske kampen en god stund. Det er ikke altfor ofte den sindige forsvarsspilleren blir matchvinner.

Målfarlige Bratberg Lund

- Det er sjeldent. Jeg vet ikke om det har skjedd før. Jeg scoret på mandag for andrelaget, så jeg har to mål på to kamper, gliser han litt stolt. 

- Målformen er intakt, skyter han inn mens han ler.

Bratberg Lund er glad Kamma-gutta klarte å ro i land seieren. Mot slutten av andre omgang presset Finnsnes hardt for utlikningsmålet, men grønnbuksene klarte å ro i land tre poeng.

- Dette var veldig gøy. Det var en slitekamp. 1-0-seier er egentlig de deiligste seirene, forteller Bratberg Lund.

Han føler det var en fortjent seier.

- Første omgang har vi egentlig god kontroll, og de skaper ikke så mye, bortsett fra på våre feil. I andre omgang blir vi spilt lave, og det er mye kriging og dueller. Vi holdt unna, og det er det viktigste. 

Avgjorde før pause

HamKam kom til oppgjøret med flere viktige spillere ute. Juan Manuel Cordero soner karantene etter det røde kortet mot Brumunddal sist helg, og var ikke med. Heller ikke John Anders Rise, Simen Bolkan Nordli eller Kevin Beugre var med i troppen mot Finnsnes. 

Allikevel kom HamKam best i gang på Finnsnes idrettspark. Bortelaget holdt ballen i laget og var tålmodige i åpningsminuttene. Allerede etter seks minutter kom den første sjansen. Ivar Sollie Rønning kom til avslutning inne i boksen, men ballen gikk like utenfor Finnsnes-målet. 

Utover i omgangen kom Finnsnes litt mer med i oppgjøret, men et godt Kamma-forsvar sørget for at bortelaget hadde god kontroll bakover.

24 minutter ut i kampen fikk HamKam frispark på venstre side ved hjørneflagget på Finnsnes' banehalvdel. Ballen ble slått på bakre stolpe hvor Ivar Sollie Rønning headet den tilbake foran mål. Etter litt klabb og babb endte ballen hos Lund, som satte ballen sikkert i mål.

Resten av omgangen var jevn, men uten at noen lag kom til opplagte målsjanser. Dermed sto det 0-1 til pause.

Kontrollerte inn

Andre omgang ble ingen fest. Begge lag var unøyaktige på siste tredjedel av banen, og det ble en omgang med mye frispark og lite sjanser.

Hjemmelaget var allikevel nærmest scoring etter hvilen. Et innlegg ble slått på bakre stolpe, og Finnsnes kommer til avslutning fra 6-7 meter. Lukasz Jarosinski fikk vist seg fram, og var bra nede og stoppet avslutningen.

Mot slutten av kampen prøvde Finnsnes å sette inn en sluttspurt, men HamKam-forsvaret hadde god kontroll og ryddet unna gang på gang.

Selv om Kamma ikke skapte all verdens etter hvilen kunne de konstatere at de fikk med seg tre viktige poeng tilbake til Hamar. Kamma står nå med full pott etter tre kamper. 

Lund, Franck Semou, Rønning og Markus Solbakken fikk gult kort for HamKam. 

Før kampen

HamKam topper tabellen før lørdagens bortemøte med Finnsnes, og Kevin Knappen mangler flere spillere til oppgjøret.

John Anders Rise kastet inn håndkleet natt til lørdag grunnet sykdom, mens Juan Manuel Cordero, Simen Bolkan Nordli og Kevin Beugre også mangler til kampen.

Knappen forventer likevel et offensivt Kamma-lag mot hjemmesterke Finnsnes.

- Vi skal vise at vi er et lag som er inne i en god flyt. Vi skal ta tak i kampen, sier Knappen.

HamKam-treneren er glad for å ha fått tilbake Truls Jevne Hagen, Petter Vaagan Moen og Lukasz Jarosinki til lørdagens oppgjør. Alle tre slet med skader tidligere i uken.

HamKam-treneren er godt forberedt på hva Finnsnes kommer med. 

-  De kommer til å være direkte det første kvarteret, presse høyt, lange baller, og så må vi tørre å ta ned spillet når vi kan det. Så skal vi prøve å gjøre dem frustrerte, forteller han.

HamKams lag (4-4-1-1):

Lukasz Jarosinski - Nicholas Mickelson, Ruben Alegre, Francois Yabre, Marius Bratberg Lund - Truls Jevne Hagen, Markus Solbakken, Franck Semou, Ole Erik Midtskogen - Petter Vaagan Moen - Ivar Sollie Rønning

På benken: Lars Jendal, Mikkel Gran Frankmo, Mathias Pedersen Aasand, Valentin Blaka.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.