HamKams sesongoppkjøring er på det nærmeste spikret. Kevin Knappen kan glede spillerne sine med flere harde løpeøkter i vinter.

– Vi kommer til å trene hardt. Vi kommer til å løpe mer enn det som har vært normalt i HamKam, sier HamKam-treneren til HA-sporten.

HELE KAMPOVERSIKTEN: Slik spiller HamKam og Dala i vinter

– Godt av lang ferie

Tirsdag 10. januar starter det hele opp med testing av HamKam-spillerne. Knappen ønsker å kartlegge hvor hver enkelt spiller står etter nærmere seks uker ferie. Og mens Elverum allerede er i gang med treningsøkten, mener Knappen spillerne har godt av en lang og god ferie.

– Av erfaring er oppkjøringen veldig lang. Seks uker av har vært nødvendig. Jeg tror det er viktig å ha den tiden fra hverandre for å være ekstra motiverte når vi møtes igjen, sier han til HA-sporten.

Løpeøktene Knappen varsler om nå, blir ikke utelukkende med ball. Det blir mange korte spillsekvenser hvor intensiteten blir avgjørende, men han legger til at det også skal løpes uten ball.

– Vi skal løpe en del i spillet med ball, men vi vil også prioritere sikringskost. Det blir likevel viktig å starte fornuftig og deretter bygge på fornuftig, sier Knappen som både ønsker å trene mer og hardere, men også forberede spillerne til å tåle at lista i treningsarbeidet heves.

FIKK DU MED DEG DENNE?:Jevne Hagen fortsetter i HamKam

Tøff motstand

I kampprogrammet legger han også opp til tøff motstand. Det er også grunnen til at klubben endte opp med bortekamp mot Hødd i Ulsteinvik i generalprøven. Det er en lang tur, men da er også Kamma sikret kvalifisert motstand mot et annet 2. divisjonslag med opprykksambisjoner i en annen avdeling.

Elverum fra 1. divisjon og opprykksrival Raufoss blir andre solide motstandere i oppkjøringen, mens Knappen og Dala-trener Fred Leo Nysæter også har blitt enige om et lokaloppgjør 18. februar. Knappen lover også god motstand i slutten av treningsuka i Tyrkia i midten av mars.

– Vi ønsker kvalifisert motstand. Derfor spiller vi stort sett mot lag fra 2. divisjon og lag som ønsker å hevde seg. Vi ønsket også en del av kampene hjemme og i nærområdet, men den siste mot Hødd er en langtur, sier Knappen.

Kamp blir det også allerede 15. januar mot Florø på Børstad.

– Det er en interessant motstander og god trening for oss da vi skal ha flere prøvespillere på besøk, sier Knappen.

Stallen er for øvrig langt fra komplett, men Knappen mener mye bør være på plass i løpet av januar.

Ny Dala-spiller

Brumunddal har ikke et veldig ulikt oppkjøringsopplegg.

– Jeg synes vi har fått på plass bra motstandere. Jeg tror det er viktig å få matchet seg bra, sier Dala-trener Nysæter, som legger opp til samme antall fellesøkter som i 2016 – full uke fra mandag til fredag.

– Hver enkelt spillere får også tilpasset et eget opplegg en dag i uka i, sier Fred Leo Nysæter.

Han har akkurat signert forsvarsspilleren Sindre Tråseth fra Lillehammer, og nå jakter han den siste spissen.

Og håper på en liten joker til hvis økonomien gir rom for det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.