Siden nedrykket fra 1. divisjon i 2014 har HamKam vært blant storfavorittene to sesonger på rad. Og selv om klubben har et uttalt mål om å rykke opp i 2017, ser ikke Kevin Knappen noe negativt i å ha noen andre lag å dele favorittstempelet med.

FORSKJELL INNAD OG UTAD

– Det er helt naturlig at andre er større favoritter før sesongen, det passer oss fint, sier HamKam-treneren og tillegger:

– Men hvis du tar den ringerunden til de andre klubbene etter avdelingsoppsettet kommer i morgen, tror jeg vi blir nevnt som en av favorittene.

En ting Knappen ikke tror på er at grønnbuksene fra Hamar er det eneste etablerte 2. divisjonslaget, som kjempet i toppen i år, som satser for å ta steget opp til nivå to kommende sesong.

– Det vil alltid være sånn i HamKam at man skal kjempe i toppen og om opprykk i 2. divisjon. Det er nok ganske mange andre lag som tenker det samme, men det er forskjell på hva man sier innad og utad, forteller Knappen.

SLIK VURDERER HAN LAGENE

Kamma-sjefen tror, som de fleste andre, at nedrykkslagene fra 1. divisjon blir tøffe, men at det er to av dem som skiller seg ut.

– I utgangspunktet så er det helt klart at Hødd blir bra. Også Bryne kan nok fortsette å satse som et OBOS-liga-lag, i hvert fall en sesong. Det er de klart beste kandidatene, sier Knappen og fortsetter:

– KFUM og Raufoss er for all del ikke dårlige lag, men det er nok Hødd og Bryne som har best forutsetninger.

Han ser også sterke konkurrenter blant de andre lagene i divisjonen.

– Det er mange om beinet. Finnsnes gjorde det veldig bra i år, Nest-Sotra blir gode og du har Notodden som alltid satser hardt, men som alltid snubler. Når jeg får avdelingene kan jeg sikkert ramse opp seks-sju lag, sier Knappen, som ikke er i tvil om at HamKam skal kunne konkurrere med samtlige.

– Med den utviklinga vi har hatt og den stallen vi kommer til å få på plass, blir vi gode.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00