HamKam slo KFUM 3-1 på Ekebergsletta lørdag, samtidig som Asker slo Alta 4-0. Dermed skiller det ni poeng ned til tabelltoeren.

Men spillerne vil ikke ta opprykket på forskudd.

- Det er fortsatt en del poeng å spille om, men vi har satt oss i en god posisjon. Det er litt kjedelig å svare at vi tar én kamp av gangen, men det er det jeg må svare nå, sier Markus Nalgestad, som banket inn 1-0 fra 30 meter.

- Jeg så at keeperen deres jukset litt. Og da tenkte jeg at det var greit å gå for skudd - og det funket bra, sier han med et smil.

- Det er så deilig å score slike mål. Det går nesten ikke an å beskrive, legger han til. 

John Anders Rise, som har vunnet tilbake venstreback-plassen, er glad for at laget er på vei tilbake.

- Det er 21 poeng igjen å spille om, og det har skjedd større undrer enn at vi roter bort dette. Men vi ser solide ut, og for hver trepoenger vi tar, gjør vi det vanskeligere for lagene som kommer bak oss, sier han.

perle

Selv om KFUM hadde ballen i store deler og skapte flest sjanser, var det HamKam som var farligst. 

Juan Manuel Cordero var nære ved å score etter et drøyt kvarter, da han la inn fra høyresiden - og ballen smalt i stolpen og ut. 

Ole Erik Midtskogen, som har vært meget god i det siste, fikk ballen på hjørnet av 16-meteren, dro seg inn og skjøt. Ballen touchet tverrliggeren og gikk over.

Etter 32 minutter fikk rundt 200 HamKam-supportere grunn til å juble. Markus Naglestad la opp ballen på 30 meter. Da han ikke fant noen grunn til å svinge ballen inn i feltet, valgte han å gå for kraft. Ballen gikk over muren, i bue bort fra målvakt Orhan Simsek og inn ved den nærmeste stolpen. 

Dalseth-scoring

HamKam løftet seg ytterligere etter hvilen, og etter 67 minutter scoret Håvard Dalseth i sin første kamp fra start. Den tidligere Follo-spissen fikk to forsøk inne i boksen, og han scoret fra kloss hold.

Like etterpå gjorde solide Ruben Alegre en feil, og Emil Ekblom var iskald da han satte ballen nede til venstre for seg selv og i mål.

Danske Jacob Egeris, som kanskje var HamKams beste spiller, roet nervene like etter. Dansken utnyttet en feil fra Simsek i feltet da han banket ballen i mål på corner.

HamKams lag (4-4-1-1): Lukasz Jarosinski - Juan Manuel Cordero, Jacob Egeris, Ruben Alegre, John Anders Rise - Håvard Haugen Dalseth, Truls Jevne Hagen, Petter Vaagan Moen, Ole Erik Midtskogen - Ivar Sollie Rønning - Markus Naglestad.

Benken: Lars Jendal, Marius Bratberg Lund, Simen Bolkan Nordli, Kevin Beugré, Sander Deglum, Mikkel Gran Frankmo. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00