Onsdag ble serieoppsettet for kommende sesong offentliggjort, og det blir en tøff start på sesongen for Brumunddal.

Fred Leo Nysæters mannskap åpner mot Kjelsås, før opprykkskandidatene HamKam og Raufoss kommer i de to neste rundene.

– Det er tøffe kamper alt det der, så vi kan like godt bli ferdige med det først som sist, forteller Nysæter lattermildt.

Tøff åpning for Kamma

Kevin Knappens elever serieåpner borte mot Asker 17. april, før de tar imot Brumunddal.

Knappen synes det er greit at rivaloppgjøret kommer såpass tidlig på sesongen. Han vil ikke være med på at den kampen er noe mer viktig enn de andre 25 serierundene.

– Den er like viktig som alle andre kamper. Men det er greit å ta dem tidlig. Vi skal være foran, vi, forteller Knappen.

Han frykter ikke serieåpningen.

– Vi kommer ikke unna et favorittstempel, tror jeg. Både borte mot Asker og hjemme mot Brumunddal. Det må vi tåle og takle, og det vil vi gjøre, tenker jeg. Jeg frykter ikke serieåpningen, forklarer Knappen.

I runde seks, sju og åtte kommer det tre nøkkelkamper for opprykksjagende Kamma.

Da venter opprykksrivalene KFUM, Raufoss og Skeid.

På spørsmål om hvor mange poeng HamKam bør plukke med seg på de tre oppgjørene, svarer Knappen:

– Det er vanskelig å si. Man vet ikke hva differansen mellom lagene er da. Men man kan ikke tape mot rivalene. De du konkurrerer mot bør du ha med poeng mot. Og hvis de er i toppen, så må man ha med poeng i de kampene. Så enkelt er det, sier han.

Mange nøkkelkamper

Ifølge HamKam-treneren er det ingen spesifikke nøkkelkamper i løpet av sesongen.

– Sånn jeg ser det og har erfart det nå, så har vi 26 nøkkelkamper. Vi må vippe alle uavgjortkampene til å vinne med et mål hvis det er der det ligger. Vi tapte kun to kamper i år, og vi var gode på høsten, fikk bra flyt, og så handler det om å ikke være fornøyde med det, forklarer Knappen til HA-sporten.

I Brumunddal er målet med sesongen at de beholder plassen i 2. divisjon. Men Nysæter sikter også høyere enn en kamp i bunnstriden.

– Det er for tidlig å snakke om målsetting, men det sier seg selv at vi ikke bare går for å kjempe i bunnen. Vi må prøve å kjempe om rundt midten av tabellen. Noe mer mål enn det blir kanskje for offensivt. Men jeg mener det bør være en målsetting for oss. Prøve å komme opp mot senter på tabellen, sier Nysæter.

– Inspirerende

Han gleder seg som et barn til seriestart allerede.

– Det blir ordentlig inspirerende. Det er nivået som gjør det, nivået vi skal spille på. Det trigger meg voldsomt, og det vet jeg at spillergruppa også trigges av. Med så mye på plass nå, så skal vi gjøre en så god jobb som mulig før seriestart. Det er artig å være på det nivået der. Mange strever etter å komme høyere, men vi slår nedenfra og synes det er inspirerende å være der, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.