HamKam er aktive på overgangsmarkedet nå. De viktige støttespillerne med blant andre Ståle Solbakken, Truls Haakonsen og Hage-familien i spissen har hatt samtaler som førte til at satsingen spisses enda et lite hakk.

Og dermed kan HamKam-trener Kevin Knappen glede seg over en markant signering til.

Fredag kveld var i hvert fall Ruben Alegre, som er det navnet han først og fremst er kjent som og en midtstopper med et svært godt rykte, veldig nære å ble spilleklar for HamKam.

Briskeby-klubben ble tidligere i uka enige om en mindre overgangssum med hans spanske klubb FC La Roda, som spiller i Segunda B i Spania – samme nivå som Martin Ødegaard spilte på før han gikk til Heerenveen.

Hovi skryter

Alegre er likevel mest kjent for norske fotballfolk fra sin tid i Gjøvik-Lyn. Der imponerte han stort, og han var også toppscorer der før han gikk tilbake til spansk fotball i sommer.

Den tidligere HamKam- og Vålerenga-spilleren Tom Henning Hovi er blant dem som har gitt Alegre svært gode skussmål. Dette gjentar han også overfor HA-sporten.

– Han var veldig, veldig god i Gjøvik Lyn. Han er uten tvil den beste stopperen jeg har sett i 2. divisjon de siste årene. Han har det meste, og det florerer ikke med gode venstrebeinte midtstoppere. Han er god til å lese spillet, god med ballen og han scorer en del mål på dødball. I tillegg er han en veldig fin fyr som også skjønner språket, sier Hovi til HA-sporten.

Medisinsk sjekk

Ruben Alegre var tidligere denne uka på en kort visitt til Briskeby, hvor han gjennomførte en medisinsk test. Etter det dro han tilbake til Spania mens han ventet på at klubbene skulle bli enige om de siste detaljene.

Da HA-sporten snakket med Alegre fredag, la han ikke skjul på at han gledet seg over at overgangen snart var i orden.

– Det er veldig bra for meg. HamKam er en stor klubb som fortjener minst å spille ett nivå høyere. Det er også målet. Å rykke opp med en gang.

– La Roda er også fint, men det er mer en familieklubb. Det er større muligheter for meg å komme videre i fotballkarrieren i HamKam, sier den 183 centimeter høye midtstopperen som regner med å være på plass på Briskeby i neste uke.

HamKam ønsker ikke kommentere noe rundt overgangen så lenge de ikke var helt i mål med FC La Roda om de siste detaljene.

Fra før har HamKam forsterket laget med Petter Vaagan Moen, spissen Kevin Beugre og målvakten Lukasz Jarosinski.Med Ruben Alegre på plass, ser HamKam sterke ut nå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.