– Vi er jo klare på at nå må man rykke opp, det er ingen tvil om det, sier John Niclas Hage.

Hans familie har i en årrekke bidratt med midler til HamKam, og denne vinteren har ikke vært noe unntak. Hage forteller at han er veldig optimistisk foran den kommende sesongen. Kanskje mer optimistisk enn de to foregående årene.

– Det ser bra ut, synes jeg. Det er absolutt spennende, og jeg er litt optimist igjen nå, jeg må si det.

– Går noen tog

På spørsmål om hva det er som gjør at det er interessant å bidra med midler også denne sesongen, svarer Hage:

– Vi ser at det går noen tog. Ett år til nede i «sumpa», det sa vi i fjor også, men jo flere år man er nede jo mer tilfreds blir man med det, på en måte. Man blir mer «laid back», men nå er det en brukbar giv.

Han forteller at HamKam fremdeles ikke er en helprofesjonell organisasjon, men at det er fokus på det sportslige, og at det er dyktige nøkkelpersoner som vet hva de holder på med i klubben.

Med dette i bunn, føler Hage at han kan si at de er klar på at HamKam bør rykke opp i år.

– Ja, vi føler det nå. Vi sa det i fjor, også, men vi kan jo ikke i HamKam si at vi ikke skal rykke opp når vi har en sånn satsing og stall som vi har stilt på beina nå. Det må man ha forventninger og ambisjoner om, at vi skal rykke opp, forklarer han.

– Er det et krav med opprykk?

– Nei, vi kan ikke kreve opprykk. Vi sitter ikke så tett på at vi kan gjøre det. Men vi har ambisjoner om det og vi forventer at vi skal være med helt i toppen og pirke bort i avdelingsseieren. Noe annet vil være nederlag, det må vi kunne si, forklarer Hage.

Ståle Solbakken, Truls og Tom Haakonsen, Audun Mathisen, Truls Nordby Johansen og Hage-familien er de som så langt har bidratt med midler fra egen lomme til å ruste opp det sportslige.

Klok av skade

Solbakken forteller at han ikke vil si at han forventer opprykk.

– Jeg er litt klok av skade. Det er på treningsfeltet man skal gjøre arbeidet, og HamKam kan bare kontrollere seg selv, og ikke motstanderne i alle faser. HamKam har større forutsetninger nå enn de to forutgående årene, det har de. Og de har en god del større forutsetninger, også, fordi det er en fin miks der. Så tror jeg at det er lurt å ikke legge alle eggene i én kurv og snakke kun om opprykk, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.