HAMAR: - Jeg vet nok til å kjenne HamKams styrke og svakheter og hvordan laget spiller, sier den nyansatte Aalesund-treneren til HA-sporten.

- Om vi greier å beherske spillestilen deres, er likevel et spørsmål. HamKam er i stigende form og har tatt poeng i tre kamper på rad, fastslår Kjetil Rekdal.

Nedrykk med Lierse
Rekdal hadde utvilsomt trenersuksess da han rykket opp

Klubben tapte 2-0 for Westerlo i den første matchen med Rekdal som sjef, men etter hvert greide han å føre Lierse opp på med Vålerenga og førte klubben til både NM-gull og seriemesterskap før han trakk seg i 2006.

Etter det reiste han til Belgia, der han var i en lignende situasjon som nå. Rekdal overtok treneransvaret da belgiske Lierse var i skikkelig trøbbel.
Lierse hadde bare tatt to poeng på 14 kamper.kvalifiseringsplass.
Det hører også med til historien at Lierse tapte kvaliken…

Redningsmann?
Nå er Rekdal utpekt som redningsmann i Aalesund, og han dro naturligvis med seg lærdom fra tiden i Belgia.

- Er det en annen måte å lede laget på når du kommer inn som trener i en slik situasjon?
- Jeg er nødt til å være mye mer rett på. Kan ikke teste ut ting som det er naturlig å gjøre når en kan forberede seg gjennom hele vinteren. Nå må vi tenke mye mer resultater enn utvikling.
- Hva gjør du?
- Det er viktig å være tydelig, og bygge sammen hver lagdel - i angrep og forsvar. Det er om å gjøre å spille slik at vi scorer nok mål til å vinne, men samtidig finne den riktige balansen offensivt og defensivt. I tillegg er det viktig å skape en skikkelig «go» i laget, skape en god lagmoral og ha en god strategi.
- Hvilke endringer gjør du i forhold til din forgjenger, Søren Åkeby?
- Nei, det vet jeg ikke. Så godt har jeg ikke fulgt med.

Lukkede treninger
Kjetil Rekdal har knapt ei ukes virke bak seg som Aalesund-trener foran den viktige kampen mot HamKam.

- Du har kjørt lukkede treninger. Mener du at Aalesund er mer sårbare hvis HamKam får greie på hva du har trent på?
- Nei, det er ikke sikkert HamKam er så veldig opptatt av det engang. Jeg synes det har vært viktig å forberede oss i fred og ro uten at journalister skal stille spørsmål om alt vi gjør. Men kanskje ligger den lille hemmeligheten der, sier Rekdal muntert.
- Har du en hemmelighet å komme med søndag?
- Neida, vi skal spille 11 mot 11 da også, sier Rekdal.

Større sjanser nå
- Som TV2-ekspert uttalte du at HamKam hadde 25 prosents sjanse til å overleve Tippeligaen. Er HamKams sjanser blitt mindre etter at du ble Aalesund-trener?

- Det er noen uker siden jeg uttalte det, og da sto HamKam med ni poeng. Nå har de tatt fem til og nærmer seg 50 prosents sjanse til å spille kvalik.
- Kan både HamKam og Aalesund komme over kvalifiseringsplassen?
- I teorien er det mulig, men det er ikke sannsynlig at både Aalesund og HamKam kommer på trygg grunn, er Rekdals vurdering.
Han mener det bare er Molde og Lillestrøm av de lagene foran på tabellen, som kan risikere å havne nede i selskap med Aalesund og HamKam.
- Rykker taperen av søndagens kamp mellom HamKam og Aalesund ned?
- Nei, så fort blir det ikke avgjort, men taperen får et dårlig utgangspunkt. Denne kampen blir veldig, veldig viktig. Akkurat nå har vi i Aalesund den lille fordelen at vi har ett poeng mer enn HamKam, sier Kjetil Rekdal til HA-sporten.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00