• KIL-JUBEL: Vertene feirer sin 2-0-scoring mot HamKam. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

HamKam var aldri i nærheten av noe stort i det prestisjetunge Hedmarks-derbyet mot Kongsvinger. Vertene skapte målsjanser jevnt og trutt fra start til slutt og vant til slutt fullt fortjent 3-0 i slaget om Norges tredje største fylke.

Det gjorde ordentlig vondt for HamKam-veteran Truls Jevne Hagen, som er kritisk til eget lags defensive arbeid og organisering.

- Det er ydmykende. De sklir igjennom oss som kniv i varmt smør, beskriver backen for HATV.

Se intervjuet med Jevne Hagen øverst på siden!

Mangler mye

Jevne Hagens sjef, Kent Bergersen, er ikke mindre skuffet etter 0-3-smellen i festningsbyen.

HamKam-treneren peker på en lang liste over mangler som gjorde at klasseforskjellen på KIL og Kamma ble så synlig på Gjemselund.

- Vi mangler løpskraft og duellkraft, og vi har ikke nok tempo i forflytninger. Vi er for dårlig organisert defensivt, og det går for smått offensivt med tanke på presisjon, tempo og samhandling, analyserer han.

Sjokkåpning

HamKam fikk en blytung start på møtet med avdelingas suverent beste lag. Mats Cato Moldskred smekket inn 1-0 for Kongsvinger etter bare 90 sekunder.

En ganske jevnspilt halvtime senere lagde Tobias Ødegård, som var tilbake i HamKam-forsvaret etter sitt skadeavbrekk, straffe. Antonio Nieves Martins forsøk var greit, men Kamma-keeper Borger Thomas' redning var langt bedre, og opprykksklare KIL måtte vente ytterligere noen minutter på nye jubelscener.

Fem minutter før hvilen fikk imidlertid rødtrøyene igjen grunn til å juble. Moldskred ble spilt inn bak HamKam-forsvaret og chippet 2-0 over en Thomas på halvdistanse.

Midtveis i andre omgang ville innbytter Magnus Solum være med på moroa, og han banket et lavt innlegg fra venstre opp i det nærmeste krysset til 3-0.

Førstkommende lørdag møter HamKam Førde på Briskeby i sesongens siste hjemmekamp.

HamKams lag (3-5-2): Borger Thomas - Syver Karlsen, Tobias Ødegård, Osei Oviasu (Mathias Pedersen Aasand fra 46.) - Truls Jevne Hagen, Rytis Leliuga, Aziz Idris (Nicholas Mickelson fra 74.), Fredrik Sjølstad (Mikkel Gran Frankmo fra 54.), John Anders Rise - Valentin Blaka, Bajram Ajeti.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00