Det er gått over tre måneder siden HamKam-spilleren Franck Semou ble brutalt overfalt like ved Briskeby fredag kveld 30. september – dagen før han skulle spille bortekamp mot Hønefoss.

På vei hjem fra Briskeby endte han i en blodpøl på bakken etter flere kraftige slag mot hodet av en hammerlignende gjenstand da to ukjente menn angrep ham.

Etter en lang og krevende etterforsking pågrep politiet to danske menn – hvor den ene er medlem av Hells Angels i Danmark. Politiet mener de sitter på gode bevis for at de har tatt de rette gjerningsmennene.

Et av de sentrale spørsmålene har vært hvorfor Franck Semou ble angrepet.

– Jeg har lurt på hvorfor det skjedde. Jeg vet fortsatt ikke hvorfor det skjedde. Nå vil jeg bare få saken overstått og komme i gang med fotball igjen, sier Semou.

Blir fortsatt svimmel

Han møtte HA-sporten på Briskeby etter han landet med fly på Gardermoen onsdag formiddag. Deretter kom han rett til Hamar og Briskeby hvor han ble gjenforent med sine lagkamerater.

Mens de øvrige spillerne gjorde seg klare til ytterligere testing etter juleferien, gjorde Semou seg klar for en lett økt på sykkelen. Deretter skulle han snakke med lege Håvard Strand, og i løpet av de nærmeste dagene skal han skannes i hodet for å sjekke hvordan kraniebruddet har leget seg.

– Det er godt å være her. Jeg håper det blir et godt nytt år, smiler Semou.

Han forteller at han hadde vondt i hodet en måned etter overfallet. Han forteller også at han opplevde tiden etterpå som turbulent med mye styr og pågang fra media og andre som skal snakke om saken. Han synes likevel at han tross alt har hatt en god periode nå hjemme i København før han nå altså har kommet tilbake til Hamar.

– Det har vært deilig å være hjemme med familien og kjæresten. Jeg har bare slappet av, sier han til HA-sporten.

Han ser fram til å komme i trening igjen, men han kan ikke trene for fullt ennå.

– Jeg blir svimmel etter trening hvis jeg trener for hardt, men tror ikke det vil ødelegge fotballkarrieren min. Ikke slik det ser ut nå. Jeg satser på å være hundre prosent klar igjen til sesongstart. Jeg skal bare bruke tid på å bygge opp igjen muskelmasse og komme i god form. Om en måneds tid håper jeg å være i full trening igjen, sier han.

Føler seg ikke trygg

Dansken snakket åpent og fritt om alt han ble spurt om av HA-sporten da vi traff ham i HamKam-garderoben. Han la ikke skjul på at han fortsatt er preget av det som skjedde.

Og det var selvsagt naturlig å spørre om han føler seg trygg.

– Trygg og trygg. Det gjør jeg vel ikke. Når sånn skjer føler du deg ikke trygg, sier han.

Det var selvsagt verst den første tiden etter overfallet, men alt er ikke som før nå heller.

– Det hender jeg kikker meg bak over skulderen. Jeg dobbeltsjekker om det kommer noen, men det er litt sånn at det kommer og går for meg, sier han til HA-sporten.

– Har du virkelig ingen peiling på hvorfor de slo deg ned?

– Nei, jeg har lurt mye på akkurat det.

– Men du er dansk og de som kom til Hamar og slo deg ned er danske, og ifølge politiet skal den være medlem av Hells Angels. Hva tenker du om det?

– Jeg ble sjokkert. Folk spør jo stadig vekk om dette, om det ikke er en grunn for at de kom, men jeg vet virkelig ikke hvorfor det skjedde.

– Hva tenker du om de som slo deg ned nå?

– Jeg vet ikke om jeg tenker så mye om dem. Jeg vil bare bli ferdig med saken, sier Semou.

Har ikke sett bilder

Dagen etter overfallet traff HA-sporten Franck Semou på Hønefoss. Da var han fortsatt svært rystet av det som hadde skjedd, men han uttalte da følgende:

– Hvis jeg ser de to igjen, vil jeg definitivt kjenne dem igjen.

Likevel påstår Semou at han ikke er blitt forelagt bilder av de to antatte gjerningsmennene av politiet.

– Jeg har ikke sett bilder av dem, gjentar han to ganger på spørsmål fra HA-sporten nå.

HamKams midtbanespiller svarte høflig og imøtekommende på alle våre spørsmål. Det virket ikke som han syntes det var ubehagelig, men han syntes først og fremst det var godt å være tilbake i garderoben på Briskeby. Han understreket at han satte pris på all støtten han har fått av klubben og lagkameratene.

Og han trakk fram spesielt en sak i høst.

– Jeg synes HamKam og lagkameratene mine har backet meg opp hundre prosent. Jeg kan ikke kreve mer enn de har gjort.

– Da de hadde sesongavslutning i høst kom de til Danmark og jeg var med dem og spiste middag. Det satte jeg veldig stor pris på. Jeg har savnet å være sammen med guttene. Og jeg har savnet å spille fotball, sier Franck Semou.

Han er også en klar formening om at HamKam skal bli å regne med i kampen om opprykket denne sesongen.

– Denne sesongen skal bli bedre enn forrige sesong, sier han bestemt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00