HAMAR: HA-sporten har bunnsolide kilder på at Viking kan tenke seg Roman Kienast. Ingen i Viking ville bekrefte dette i går, men det var heller ingen som avviste det.

- Det er riktig at vi ser etter en erstatter for Andrius Velicka, men jeg vil ikke kommentere navn, sier Vikings sportsdirektør Egil Østenstad til HA-sporten.

Rösler: Forstår spørsmålet
Viking-trener Uwe Rösler svarte også sympatisk på HA-sportens spørsmål om Kienast, men han ba om forståelse for at han ikke kunne kommentere saken.

- Jeg kjenner Arne Erlandsen godt. Og det vil være feil av meg å kommentere noe som har med hans spillere å gjøre. Jeg kommenterer bare det som har med mine egne spillere å gjøre, men jeg forstår at du stiller meg spørsmålet, sa Rösler.

HA-sporten har en stund vært kjent med ryktene om Vikings interesse for Kienast, men i går bekreftet en kilde at dette stemmer.
HamKam-spissen bekrefter også at han hørt om Stavanger-klubbens interesse.

- Jeg har hørt om dette, men ikke noe hundre prosent. Agentene mine har snakket om at det kan være et steg på veien, men aller helst vil jeg til England hvis jeg skal skifte klubb, sier Kienast.

Neppe ti mill.
Problemet til Kienast og HamKam ved et eventuelt salg er at han ikke har scoret noen mål i Tippeligaen i år. Og selv om han gjorde tre gode innhopp for Østerrike i EM, så scoret han heller ikke der.

Det gjør at både prisen og interessen ikke går rett til himmels.
Sånn sett kan HamKam trolig se langt etter en overgangssum over ti millioner kroner - slik det har vært snakket om tidligere - hvis han dundret inn mål i EM.

- Jeg vet at det er et problem at jeg ikke har scoret mål. Jeg må bare begynne å score mål. Det er viktig både for meg og HamKam, sier Kienast.

Viking solgte for ti mill.
Hvis Viking eventuelt får godkjent et bud på Kienast, vil trolig østerrikerne følge de rådene han får av agentene sine om han skal satse på en overgang til Stavanger-klubben. Vurderingen da blir om det er lettere for ham å komme seg videre fra Viking til en større liga og bedre klubb gjennom spill i Viking framfor HamKam.

Med ti millioner kroner fra Glasgow Rangers for Velicka, vil det uansett ikke være noen problem for Viking å cashe ut for Kienast.

Premier League?
Men selv har HamKam-spissen fått signaler på at det kan dukke opp tilbud fra klubber både i Premier League og Championship (nivå 2) i England.

- Østerrikes fysiske trener, Roger Spray, er engelsk. Han har bedt meg vente et par uker. Han har kontakter i flere klubber. Og han har sagt det kan komme til å skje noe, sier Roman Kienast.
HamKams sportssjef Lars Tjærnås bekrefter at det er interesse for Roman Kienast nå, men han vil ikke si noe om hvilke klubber det dreier seg om.

- Styret og klubben får vurdere hva vi skal gjøre hvis det kommer konkrete bud, sier Tjærnås.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.