Det var i serieåpningen mot Hødd smellen kom. Allerede etter sju minutter var Sildnes involvert i en duell med Hødds keeper, og ble liggende på kunstgraset. Han ble kjørt til sjukehuset i Elverum, hvor det ble konstatert brudd i begge leggbeina i venstre bein.

Komplikasjoner

HamKam-lege Håvard Strand var på besøk hos 21-åringen søndag.

- Emil ble operert igjen natt til lørdag. Da ble det oppdaget komplikasjoner. Fremre muskelgruppe i leggen har tatt skade. Derfor må Emil flytte fokus fra å komme tilbake på banen til å bli frisk, få beinet funksjonelt, sier Håvard Strand.

HamKam-trener Vegard Skogheim fikk beskjeden om Sildnes lørdag kveld.

- Håvard Strand informerte spillerne i garderoben før søndagens trening, og det var en preget spillergruppe. Noen gråt, og det var naturlig nok en spesiell stemning. Noen var mer preget enn andre fordi de også er veldig gode kamerater med Emil, sier Skogheim, og fortsetter:

Løper for Emil

- Jeg sa til gutta at mandag løper vi for Emil. Det er vårt motto mot Kristiansund. Om Emil kanskje ikke kan spille fotball mer, så er han ikke ferdig i HamKam. Vi er så "heldige" at vi er ei hel gruppe som støtter Emil, sier Vegard Skogheim.

Kaptein Viktor Adebahr var naturlig nok også preget etter den triste nyheten.

- Det var en spesiell stemning i garderoben da vi fikk beskjeden. Vi har kjempet og trent sammen hele vinteren. Det blir mye følelser. Nå må vi støtte ham alt vi kan, sier HamKam-kapteinen.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00