• OPERASJON: Emil Sildnes måtte gjennom flere operasjoner. En til venter. Så blir det kanskje fotballspill igjen på Emil..
    FOTO: KAI KRISTIANSEN.

7. april i fjor var Sildnes i duell med Hødd-målvakt, Jan Lennart Urke. Duellen endte med leggbeinsbrudd og flere operasjoner for den tekniske midtbanespilleren.

En sykehustabbe gjorde at Emil fikk sjokkbeskjeden om at fotballkarrieren trolig var over.

22-åringen fryktet at han aldri skulle få følelsen tilbake i venstrefoten. Gradvis kom følelsene tilbake i venstrefoten og Emil begynte så smått å håpe på et comeback for HamKam.

Lørdag spilte han en hel fotballkamp.

Lørdag skulle egentlig HamKam møte Grue til treningskamp på Børstad. Fredag kveld måtte Grue avlyse kampen på grunn av mangel på spillere. HamKam-trener Kent Bergersen bestemte seg for å spille kamp likevel og satte opp en internkamp. Et tilnærmet toppet Kamma-lag skulle få matche seg mot ni juniorspillere, pluss Emil Sildnes og Magnus Sylling Olsen.

Sildens spilte sentralt på midtbanen og var ikke tydelig preget av sin tidligere skade. Han slo pasninger, løp i rom og dro av motspillere.

- Det var moro å spille kamp igjen. Jeg merker at jeg ikke er hundre prosent ennå, men det er likevel deilig å få litt matching igjen. I noen situasjoner bruker jeg heller utsiden på høyrefoten i stedet for å bruke venstrebeinet. I starten var det veldig vondt å spille, men etter hvert har smertene blir mindre. Nå kjenner jeg nesten ingenting mens jeg spiller. Det er veldig deilig og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Sildnes.

må operere på nytt

Sildnes mangler fortsatt en operasjon for å bli hundre prosent frisk igjen.

- Jeg håper å få operasjon så fort som mulig. Legene har sagt at jeg kanskje må vente til april, men jeg har et håp om at det kan bli gjort i løpet av mars, sier Sildnes, som gruer seg til opptreningen igjen.

- Alt er opp til meg selv etter operasjonen. Jeg er rimelig lei av egentrening, men samtidig er det bare hardt arbeid som gjelder, sier 22-åringen, som håper å kunne få med seg noen kamper til høsten.

Sildnes er godt fornøyd med HamKam-trener Kent Bergersen og tror han blir en viktig mann for grønntrøyene denne sesongen. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.