Strømmen - HamKam 3-2 (1-1)

Etter en tett og jevn åpning på kampen skulle Hamkam få den første scoringen. Etter drøyt ni minutter blir Ivar Sollie Rønning nydelig frispilt av Abubakar Ibrahim. Trønderen gjorde ingen feil og med venstre satt han inn 0-1 til Hamkam.

Hamkam fortsatte trøkket og i påfølgende angrep fikk Petter Vaagan Moen en stor sjanse alene med keeper. Thomas i Strømmen-buret fikk akkurat avverget før det kom et nytt skudd i tverrligger fra Ivar Sollie Rønning.

12 minutter spilt. Strømmen utligner. Som så mange ganger før denne sesongen er det usikkerhet i feltet. Strømmens nr 20 Moses fikk et kne på ballen og den dalte i en fin bue over Jarosinki til 1-1.

Kjempesjanse til Strømmen! 23 minutter spilt, og Moses får sjansen alene med Jarosinski, ballen går i stolpen og inn igjen i klypene til keeperen.

God Hamkam-sjanse etter 26 minutter. Bolkan Nordli får ballen på 15 meter og brenner til. Ballen dessverre over mål for bortelaget.

Over i 2.omgang skulle det kun ta to minutter før Strømmen hadde snudd kampen. Etter en stygg feilpasning av Nicholas Mickelson fikk Alexander Ruud Tveter prikke inn ballen til 2-1 for hjemmelaget. Og det var Strømmen som fortsatte trøkket. Det var tydelig at Strømmen-spillerne hadde fått blod på tann etter scoringen.

Kjempesmell for Hamkam etter 80 minutter. Petter Vaagan Moen trøkker til i en hodeduell og ser ut til å falle forkjært. Veteranen blir liggende i tydelige smerter og må fraktes ut på båre. Hamkam som allerede har brukt sine tre bytter må dermed spille med 10 mann de siste minuttene på Strømmen Stadion. 

88 minutter spilt. Tobias Gran blir felt på rundt 20 meter og får frispark. Xander Houtkoop fikk æren av prøve seg, men frisparket endte rett i muren.

3-1 til Strømmen. Strømmen får corner i det 89. minutt. Nr 20, Moses, får gå opp helt alene og header ballen kontant i nettet. 

På overtid kom reduseringen for Hamkam. Et nydelig slått frispark ender på hodet til Ole Erik Midtskogen som header inn 2-3. Dessverre for grønnbuksene kom sluttspurten for sent, og Strømmen kunne innkassere tre viktige poeng.


FØR KAMPEN
HamKam står med fire seire på de fem siste, og det er nå kun fire poeng som skiller grønnbuksene fra Kongsvinger på sjetteplassen på tabellen.

Med tre nye poeng mot Strømmen kan Kevin Knappens menn for alvor melde seg på i kampen om en playoff-plass til Eliteserien, noe Kamma-treneren selv tenker fint lite på.

- Vi fokuserer ikke på tabellen i det hele tatt. Gjennom hele sesongen har vi vært flinke til å holde fokuset fra kamp til kamp, og det å vinne neste kamp er alt vi trenger av motivasjon, understreker han.

Søndagens motstander Strømmen ligger på den utsatte 14. plassen i Obos-ligaen etter å ha slitt voldsomt i vårsesongen. Laget, som ledes av tidligere Kamma-profil Espen Olsen, har imidlertid vist langt bedre form etter ferien og kommer med selvtillit etter to strake seire mot Ull-Kisa og Nest-Sotra

Knappen er forberedt på å møte et helt annet Strømmen-lag enn det som ble beseiret 3–2 på Briskeby i mai.

– Det er et annet lag enn det vi møtte på her på vårparten, både i form av spillere og spillestil. Nå tar de ikke like stor risiko som de gjorde tidligere i sesongen og spiller mer direkte, påpeker HamKam-treneren.

– De har hatt en ekstremt tøff periode bak seg, men har fått litt bedre kontroll på ting etter ferien. De har forsterka seg kraftig i sommerpausa, og fått inn mer erfaring. Nå kommer de med selvtillit etter to strake seire, legger han til.

Knappen er samtidig klar på at HamKam drar til Strømmen med ambisjoner om å ta kommandoen fra start.

– Vi skal være oss sjøl og sørge for å fortsatt være gode på det vi har vært bra på i det siste. Det betyr å forsøke å ha ballen i laget og ta kontroll. Vi må ha ambisjoner om å føre kampen.

Hamkam gjør to endringer siden hjemmekampen mot Åsane. Peder Nersveen blir erstattet av Christian Dahle Borchgrevink på høyreback, mens Simen Bolkan Nordli går inn for Isac Lidberg.

Hamkam ( 4-2-3-1) Lukasz Jarosinski - Christian Dahle Borchgrevink, Lars Brotangen, Ruben Alegre, Nicholas Mickelson - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Petter Vaagan Moen, Simen Bolkan Nordli, Abubakar Ibrahim - Ivar Sollie Rønning. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00