HAMAR: HamKam har budsjettert med 11 millioner i rene publikumsinntekter og et snitt på 6.000 tilskuere denne sesongen. Så langt har 12.055 sett de tre kampene mot Viking (3.991), Stabæk (4.502) og Strømsgodset (3.562).

Trøsten får være at overføringen av kampen mot Godset, betyr et sted mellom 300.000 og 400.000 i TV-penger i HamKam-kassa.

4.018 i snitt
Briskeby-klubben har så langt hatt et snitt på 4.018 på hjemmekampene sine. Det er snaue 2.000 under det budsjetterte gjennomsnittet.

Med 4.018 i snitt, er HamKam klar tilskuerjumbo i eliteserien. Nærmest kommer Bodø/Glimt med 5.793 og serieleder Stabæk med 5.885.
Med inntekt pr. billett et sted mellom 140 og 150 kroner, kan HamKam så langt i sesongen ha tapt ca. 800.000 kroner på publikumssvikten.
- Jeg går ikke god for HA-sportens tall. Først i neste uke er de endelige tallene klare. Det er bekymringsfullt at ikke flere har sett de tre første kampene våre. Men vær klar over at vi ikke har møtt noen av de typiske publikumslagene som Brann, Vålerenga, Rosenborg og Lillestrøm, ennå. Hvis disse kampene trekker fullt hus, blir snittet pr. kamp et helt annet enn 4.000, sier HamKam-direktør Truls Haakonsen:

Byggeplass
- Det ser også ut til at folk skremmes av at Briskeby er en byggeplass og ikke er klar over at det er 5.000 sitteplasser her akkurat nå. Det kan hende at vi har vært for dårlige til å fortelle omverdenen at det går fint an å se fotball på Briskeby til tross for byggearbeidene.

Haakonsen viser til andre klubber som også har hatt problemer med å trekke nok folk i byggeperiodene:
- Odd Grenland trekker for eksempel nesten 2.000 mer i snitt i Adeccoligaen enn de gjorde under byggeperioden i Tippeligaen.
- Er du bekymret over de dårlige publikumstallene?

- Må stille opp
- Ja, jeg er jo det, og jeg oppfordrer folk til å stille opp i større grad hvis de ønsker å ha et tippeligalag over tid i Hamar.

Forrige gang HamKam spilte på det øverste nivået, for to år siden, hadde de et snitt på ca. 5.500 i eliteserien.
Kapasiteten var bare totalt 5.000 på de to første kampene mot Viking og Stabæk. Mandag sto 5.000 seter, pluss 850 ståplasser klare uten at folk strømmet til Briskeby av den grunn.
En av årsakene kan være direkte TV-sending på TV2 Zebra.
Tall viser at ca. 250.000 ser mandagskampene på TV.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.