• Blodig: På asfalten, et stykke fra åstedet, er det tydelig spor (innringet) på at Semou blødde kraftig etter slagene. Foto: Håkon T. Kristiansen
  • Åstedet: Den røde prikken markerer hvor Franck Semou ble utsatt for overfallet fredag kveld.kart: Google Maps

HamKams Franck Semou ble fredag kveld cirka klokken 18 offer for blind vold utenfor Briskeby, i Andreas Pedersens gate. 24-åringen ble overfalt av to menn som ved hjelp av hammer påførte dansken kraniebrudd og hjernerystelse.

Ingen pågrepet

Fungerende stasjonssjef ved Hamar politistasjon Audun Fremstad forteller til HA-sporten søndag at ingen er pågrepet, men at de har satt alt av styrker på saken.

– Siden fredag har vi avhørt det som var av vitner og foretatt rundspørringer i området, uten at det har resultert i noe ennå, sier Fremstad.

Den fungerende stasjonssjefen forteller at det ikke er noen relasjon mellom gjerningsmennene og fornærmede, at de ikke har noen formening om motivet for handlingen, og at det mest sannsynlig dreier seg om blind vold.

– Det er naturlig å tenke at det kan være noen andre som ligner på han, som de har vært ute etter og bommet på, sier Fremstad, som ikke kan si noe om gjerningsmennene var av norsk eller utenlandsk opprinnelse. Men ifølge Semou snakket de norsk.

Kameraer kan bli avgjørende

Etter det HamKam-spilleren og vitner har forklart politiet, skal gjerningsmennene ha løpt ned mot CC Mart’n etter hendelsen. Rundt kjøpesenteret er det plassert flere overvåkingskameraer.

– Det er naturlig at vi sjekker det som finnes av overvåkingsvideoer i det aktuelle tidsrommet, sier Fremstad.

HamKam-spilleren, som nå har reist hjem til Danmark etter en natt på sykehuset, har det etter forholdene bra. Semou husker hendelsen godt og han kan bli viktig videre i etterforskingen.

– Hvis jeg ser de to igjen vil jeg definitivt kjenne dem igjen, sier Semou.

– Det er veldig bra at han gjør, da kan vi kjøre konfrontasjoner med aktuelle moduskandidater, sier Fremstad.

Den fungerende stasjonssjefen betegner hendelsen som grov kroppskrenkelse. Skulle gjerningsmennene bli dømt for dette, vil de risikere opp mot seks års fengsel.

– Det er en svært alvorlig voldshendelse, og vi vil bruke det vi har av muligheter for å oppklare den, sier Fremstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.