Hele HamKam-laget tok den halvtimes lange turen nordover fra La Manga til Los Montesinos som ligger like ved mer kjente Torrevieja - midt imellom Alicante og La Manga.
Der kom de inn på treningsanlegget til den lokale klubben Junior Strikers som er kjent for å være gode på talentutvikling på denne delen av kyststripen i Spania.

Hamar-mann kontakt

Planen nå er at HamKam og Junior Strikers, som ble etablert av engelskmannen Junior Charles for seks år siden, skal sette seg ned å diskutere et mulig samarbeid.
Junior Strikers skal til og med være villige til å kalle fotballakademiet sitt for HamKam Football Academy.
Kontakten med Junior Strikers er knyttet gjennom Hamar-mannen Werner Bigseth som bor og jobber her nede. Begge døtrene hans spiller for klubben. Og han hadde også med seg to lag til Hamar i fjor sommer som imponerte veldig med ferdigheter som lå et stykke over det som er vanlig for unge norske fotballspillere.

Barcelona og Liverpool

- Vi har spillere i alle aldre helt opp til 16 år i klubben neste år. Jeg ser for meg at de beste av de eldste spillerne kan sendes til HamKam for å få enda bedre matching der, og at Junior Strikers på den måten kan bli en slags farmerklubb på sikt for HamKam, sier Bigseth til HA-sporten.
Selv bidrar han som sponsor til klubben gjennom firmaet sitt Kulsveen som er et eiendomsfirma i dette området.
- Jeg har ingen eierinteresser i dette selv, men jeg er glad i både Junior Strikers og HamKam. Jeg ser jo også for meg at flere norske barn vil komme ned hit for å utvikle seg som fotballspillere, men dette kan også være et sted hvor både A-laget til HamKam og yngre lag i HamKam kan komme på treningsleir, sier Bigseth.
Klubben har allerede fostret flere store talenter som har blitt hentet av store klubber i Spania.
Bigseth forteller at for noen år siden ble en 8-åring som heter Xavi hentet til Barcelona, mens en 12-åring nylig gikk til Liverpool.
Engelskmannen Junior Charles gløder for prosjektet sitt og ønsker også et samarbeid med HamKam. - Det vil være perfekt for oss å få et samarbeid med HamKam. De store klubbene i Spania har sine egne akademier. HamKam er en god mulighet for våre spillere, sier Junior Charles.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00