Rise endte på 258 offisielle kamper over tolv sesonger som HamKam-spiller.

I 2017-sesongen kombinerte han det å være spiller med en stilling som administrativ leder. Nå legger han fotballskoene på hylla og satser alt på det administrative som klubbens nye daglige leder.

Beste løsning

- Jeg har brukt litt tid på å bli komfortabel på at karrieren som fotballspiller i HamKam er over, men jeg tror denne løsningen er best for både klubben og meg personlig. Med opprykk blir det umulig å kombinere de to rollene jeg har hatt i klubben, og jeg er derfor både glad og ydmyk for å få sjansen som daglig leder, sier John Anders Rise.

En av den daglige lederens viktigste oppgaver blir å jobbe med klubbens omdømme. 

- Etter tre sesonger på nivå tre. Hvordan mener du klubbens omdømme er nå?

- I 2014 lå klubben i brakk. Selv om vi har spilt på nivå tre så har det vært progresjon på omdømmet. Selv om jeg ikke hører alt som blir sagt, så har jeg en følelse av at folk snakker mer positivt om HamKam. Samtidig har vi en stor jobb å gjøre for å få ut klubbens potensial, for det er mye som må tas tak i, sier Rise.

Mer familievennlig

Samtidig er Mehran Amundsen-Ansari ansatt i en stilling på fulltid som markedsansvarlig i klubben. Amundsen-Ansari har vært ansvarlig for herresatsingen i Løten FK de siste tre årene. Det har endt i opprykk til 3. divisjon og KM-tittel for blåtrøyene. Han har jobbet i Nordialog, hvor han i det siste har vært bedriftsrådgiver. I januar fikk han utmerkelsen som årets ansatt på CC Stadion.

- Jobben er på mange måter drømmejobben for meg, og HamKam som klubb har utvilsomt stort potensial som vi fram til nå ikke har klart å utnytte godt nok. Spillerne må fortsatt gjøre den viktigste jobben, men men jeg skal bidra alt jeg kan for å gjøre HamKam til en stabil klubb i norsk toppfotball, sier han.

Amundsen-Ansari har allerede flere ideer for hva som kan gjøres for å styrke klubben på markedssiden.

- Er det noe jeg kan, så er det å selge. Jeg har stor tro på at jeg kan være med å løfte klubben. Blant annet skal det jobbes med å lage bedre arrangement rundt det som skjer i klubben. Så ønsker jeg å legge til rette for å gjøre det mer familievennlig å gå på kamp på Briskeby, sier han.

Lokal profil

Styreleder Truls Nordby Johansen er strålende fornøyd med å få inn to ny ressurser i klubben.

- Sportslig tok klubben vår et steg opp denne sesongen. Det er derfor helt avgjørende at administrasjonen også rykker opp en divisjon. Med Rise og Amundsen-Ansari på plass føler vi oss trygge på at vi styrker oss betydelig både administrativt og markedsmessig. Målet er at alle Hamkam-venner merker at klubben utvikler seg, sier styreleder Truls Nordby Johansen.

Videre legger han ut om at klubben har en bevisst plan i forhold til hvem de ansetter, som skal underbygge klubbens profil.

- I stallen hadde vi åtte spillere med juniortilknytning til HamKam. Nå har vi en ung, lokal trener og i tillegg unge, sultne ledere som jobber i administrasjonen. De passer profilen, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.