(HamKam - Bærum 2-0)

(Kjelsås - Alta 3-1)

SE JUBELVIDEO FRA GARDEROBEN ØVERST!

- Nå har jeg en klump i halsen, sier HamKam-trener Kevin Knappen, etter at opprykket er sikret.

Takker ingen andre

På spørsmål om han vil sende en takk i retning Oslo og Kjelsås, svarer treneren kjapt:

- Nei. Vi har vært klare på dette hele tiden at vi må gjøre jobben selv og det har vi nå gjort. Jeg ser ingen grunn for å ringe rundt og takke alle andre, sier Kevin Knappen.

Han er rørt i intervjuet med HA-sporten rett etter kampen.

- Man blir jo litt tom. Dette er en kraftig utladning for meg, men samtidig en vanvittig god følelse. Det er en del følelser knyttet opp imot dette, sier Knappen.

Mentalt spill

- Det har vært et tøft mentalt spill gjennom hele sesongen, men vi har gjort det på en god måte. Vi har blitt snakket opp fra dag én og mange har tatt opprykket for gitt. Nå skal vi klappe hverandre på skuldrene og si "fuck off", til de som har tatt ting for gitt.

Han mener presset kommer som en helt naturlig del av det å være HamKam-trener.

- Vi er en klubb med ambisjoner og da er det bare en del av helheten. Vi har jobbet knallhardt gjennom hele sesongen og da smaker det desto bedre å lykkes, sier han.

Hyller spillerne

Han hyller spillerne, som hele vegen har holdt fokus og beina godt plantet på jorda.

- Vi andre forsøker bare å legge forholdene best mulig til rette for spillerne, men det er de som skal ut og prestere hver helg. Det har vært knallhard konkurranse og spissing av troppen gjennom sesongen, men jeg har hele vegen vært klar på at vi trenger alle mann, sier treneren, og legger til:

- Vi har mistet to kapteiner gjennom sesongen, men da har andre kommet inn og gjort en god jobb. Det er helt fantastisk og jeg vil gjerne takke alle bidragsytere som har gjort dette mulig. Jeg er en fornøyd og rørt mann nå, sier HamKam-treneren, som sender et lite stikk til resten av lagene til slutt:

- I denne avdelingen er det nesten slik at alle slår alle. Men nesten ingen slår HamKam.

Kampen

Det første snaue kvarteret holdt HamKam ballen i laget og kom til et par halvsjanser, mens Bærum slettes ikke var ufarlige da de kom framover.

I det 13. spilleminuttet kom beskjeden om at Kjelsås hadde tatt ledelsen hjemme mot Alta. Det betyr at HamKam spiller OBOS-ligaen dersom de vinner mot Bærum og resultatet i Oslo holder seg.

Og i det 16. spilleminuttet kom HamKam-målet da Markus Naglestad spilte fram Ivar Sollie Rønning, som la ballen elegant i mål og til 1-0 for HamKam. Det betyr at HamKam for øyeblikket er klare for OBOS-ligaen 2018.

HamKam hadde god kontroll etter scoringen og holdt ballen i laget slik at Bærum slet med å spille seg til noen muligheter. 

Til pausen sto resultatet seg mens Kjelsås fremdeles ledet 1-0 mot Alta. Dermed var HamKam et OBOS-ligalag i det lagene tok pausehvilen.

Kamma fortsatte å presse på etter hvilen og var tydelig interessert i å sette nummer to. Naglestad var nære fra 60 meter etter 50 minutter da Bærums sisteskanse sto langt ute. HamKams målmaskin smalt til, men ballen stusset en liten meter utenfor mål.

Etter 55 spilte minutter hadde dessuten Kjelsås økt sin ledelse mot Alta, slik at alt nå lå i HamKams egne hender.

Bærum var interessert i å ødelegge opprykksfesten og var etter hvert det beste laget på banen. En periode midtveis i den andre omgangen var det slik at HamKam slet med å over hode komme i kontakt med ballen.

Kevin Beugré kom inn som erstatter for Markus Naglestad etter 71 minutter og fikk med en gang en kjempesjanse. Fra seks meter skjøt ivorianeren i metallet, i en situasjon der Bærums keeper ikke hadde nådd bort til ballen.

77 minutter inn i kampen fant Beugré derimot nettmaskene. Truls Jevne Hagen gjør en flott jobb i forkant og slår elegant inn til den umarkerte spissen. Beugré satte scoringen kontakt, slik at HamKam ledet med to mål og tok et langt skritt i retning opprykk.

Etter 2-0-scoringen satte Kamma på cruisekontrollen og surfet inn til seier og opprykk.

Dermed er det klart at HamKam blir å finne i 1. divisjon neste sesong.

HamKams lag (4-4-2): Lukasz Jarosinski - Nicholas Mickelson, Ruben Alegre, Jacob Egeris, John Anders Rise - Petter Vaagan Moen, Markus Solbakken, Truls Jevne Hagen, Ole Erik Midtskogen - Ivar Sollie Rønning, Markus Naglestad.

Benken: Lars Jendal, Juanma Cordero, Marius Bratberg Lund, Håvard Haugen Dalseth, Kevin Beugre, Sander Eng Strand, Mikkel Gran Frankmo.

Saken oppdateres!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.