HamKam-trener Kent Bergersen gjorde to endringer på laget som spilte 2–2 i serieåpningen mot Nybergsund i helgen. Men det så ikke ut til å hjelpe grønnbuksene i 1. omgang mot Eidsvold Turn.

Ga fra seg INITIATIVET

For etter at Kamma styrte de første 20 minuttene, riktig nok uten å skapen en eneste sjanse, kom vertene mer med i kampen.

Etter en halvtime var tidligere HamKam-junior Eiven Hølmo Solberg nære ved å sende 3. divisjonslaget i føringen. Vingen fikk ballen ute til høyre på en overgang, men skuddet hans snek seg centimetere utenfor Emil Holsts lengste stolpe.

Skremmeskuddet fra hjemmelaget så på ingen måte ut til å vekke HamKam. Fire minutter senere var en annen Kamma-kjenning, Martin Trøen, farlig frampå. Spissen snek seg fram på første stolpe, men flikken hans gikk i nettveggen.

Omgangens største sjanse kom på overtid da Eidsvolds Stian Teksum fikk stå merkelig alene på fem meter. Men en svak avslutning gjorde det enkelt for Holst å avverge det som ville vært et pinlig baklengsmål.

Dermed slapp HamKam med skrekken de første 45 minuttene, og gikk til pause på stillingen 0-0.

- Vi er for upresise med det vi gjør. Vi mangler mye på presisjonen, sier Truls Jevne Hagen.

Endringene hjalp lite

Bergersen valgte å gå tilbake til lagets vante 4-2-3-1-formasjon, og kastet 4-3-3-varianten de prøvde i 1. omgang.

- Det fungerte dårlig både offensivt og defensivt, så derfor valgte vi å gå tilbake, sier Kent Bergersen til HA-sporten.

Men nok en gang var det Turn og Trøen som var nærmest scoring. Minutter etter hvilen parkerte han Henrik Lehne Olsen, men som i 1. omgang reddet Holst et skjelvende HamKam.

I sluttminuttene åpnet det seg opp, og kampen bølget fram og tilbake. Først var Ivar Sollie Rønning svært nære å gi Kamma ledermålet, på lagets første sjanse. Men en god redning fra Eidsvold-keeperen ga hjemmelaget muligheten til å kontre.

Og igjen var det Trøen som holdt på å score. Alene med Holst forsøkte han å sette kula ned i nærmeste, men nok en god keeper-inngripen fra unge Holst hold Kamma inne i kampen.

Ingen av lagene maktet å score på 90 minutter, og lagene måtte ut i ekstraomganger.

Målløse ekstraomganger

Det var slitne bein i ekstraomgangene. Og selv om det var enorme rom for begge lag, var det ikke krefter til å vaske fram de helt store målsjansene.

Dermed skulle det hele avgjøres på straffer.

HamKam-spillerne Franck Semou, Rytis Leliuga og John Anders Rise bommet for HamKam, dermed kunne 3. divisjonslaget juble for 3-2 seier, og for avansement til 2. runde.

HamKam stilte med følgende elleve fra start (4-3-3): Emil Holst - Truls Jevne Hagen, Francois Yabré, John Anders Rise, Thobias Ndungu - Marius Hagen, Franck Semou, Emil Dahle - Henrik Lehne Olsen, Ivar Sollie Rønning, Rytis Leliuga.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.