HamKam - Sogndal 1-2:

Det ble bare nesten for Kevin Knappens menn i møtet med opprykksfavoritt Sogndal. Men HamKam-treneren tar med seg mye fra oppgjøret.

- Jeg er fornøyd med 1. omgangen. Da er vi gode i 2. ballspillet som de legger opp til, sier Knappen. 

Sogndal var skarpest

For i de første 45 minuttene var det HamKam som forsøkte å holde ballen på bakken, mens Sogndal var svært direkte i den spanske motvinden. 

- Det var en ryddig 1. omgang fra vår side, men vi mangler stinget på den siste tredjedelen av banen, sier Knappen.

For der Kamma misset med siste pasningen var Sogndal langt farligere. Da prøvespiller Yaroslav Oliynyk og midtstopper Ruben Alegre rotet det til på egen halvdel etter en snau halvtime kom kampens første store sjanse. Markus Brændsrød snappet ballen og sendte Sigurd Haugen alene med Lukasz Jarosinski i HamKam-målet, men polakken reddet mesterlig.

Dessverre for HamKam tok det ikke mange minuttene før Brændsrød lurte seg inn mellom Jacob Egeris og Alegre og fikk ballen alene med Jarosinski. Den tidligere Vålerenga-, Lillestrøm- og Strømmen-spilleren chippet ballen elegant over Jarosinski etter 29 minutter.

Lynrask scoring

Knappen traff nok godt med pausepraten sin for det gikk ikke mer enn halvannet minutt av 2. omgang før det sto 1-1. Ivar Sollie Rønning ble spilt gjennom av Abubakar "Abu" Ibrahim etter en god Kamma-overgang. Trønderen kranglet seg forbi Mathias Dyngeland i Sogndal-målet og trillet inn utlikningen.

Så fulgte en god periode for fjorårets eliteserie-lag. HamKam mistet ballen gang på gang på midten og Sogndal trykket på. Derfor var det ikke ufortjent da Ulrik Flo knuste Oliynyk i lufta og stanget inn et perfekt innlegg halvvegs i 2. omgang. 

- Vi mister ballen for mange ganger i starten av 2. omgang, konkluderer Knappen. 

Marco Priis Jørgensen fikk sin HamKam-debut da han kom inn i pausen, og dansken vartet opp med et par kvalifiserte redninger like etter 2-1-målet.

Prøvespilleren byttet ut

Knappen gjorde grep og tok ut prøvespiller Oliynyk, satte inn Lars Brotangen og flyttet Alegre ut som venstre back. Da fikk grønnbuksene mye bedre kontroll bakover, og det la grunnlaget for en god sluttspurt. 

- Det glipper to ganger på venstre der vi har prøvespilleren, det holder ikke. Da vi fikk Ruben (Alegre) ut til venstre har vi full kontroll. 

Men et stolpeskudd fra Petter Vaagan Moen var det nærmeste HamKam kom. Dermed endte det 2-1 til Sogndal.

- Etter de første 20 minuttene av 2. omgang vokser vi oss sterkt inn i kampen. Vi klarer å få et momentum som gjør at vi burde utliknet. Vi skal jobbe på videre, men vi viser at vi kan ta poeng fra alle, sier Knappen selvsikkert.

HamKam stilte med følgende elleve fra start (4-2-3-1): Lukasz Jarosinski - Nicho Mickelson, Jacob Egeris, Ruben Alegre, Yaroslav Oliynyk - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Abubakar Ibrahim, Ivar Sollie Rønning, Petter Vaagan Moen - Johnny Buduson.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.