Viking - HamKam 2-0:

Foran et glissent SR-bank Arena tok HamKam kommandoen fra start borte mot Viking. De grønnhvite dominerte banespillet og etter bare tre minutter oppsto kampens første omdiskuterte situasjon.

Snytt for straffe

Simen Bolkan Nordli dro seg elegant forbi Leo Skiri Østigård innenfor vertenes 16-meter, og ble soleklart revet over ende av Viking-stopperen. Men til HamKam-spillernes protester vinket dommer Marius Hansen Grøtta spillet videre. 

- HamKam åpnet klart best og skulle hatt straffe, sier Eurosports ekspertkommentator Roger Risholt.

Kamma lettet ikke på trykket av den grunn, men sto høyt i banen og vant ballen gang på gang. Viking så stresset ut og så seg nødt til å klarere gang på gang.

Direkte rødt kort

På en slik klarering var HamKam-keeper Lukasz Jarosinski offensivt ute på 30 meter for å bryte foran hjemmelagets Tommy Høiland. Polakken valgte å ikke klarere enkelt ut av banen, men rotet det til med et uheldig førstetouch. Høiland snappet ballen og målvakten så seg nødt til å felle spissen som var på vei gjennom mot åpent mål. Dermed ble Jarosinski tildelt et helt korrekt rødt kort.

- Jarosinski gjør en blemme som koster HamKam dyrt, konkluderer Risholt.

Simen Bolkan Nordli ble ofret, reservekeeper Marco Priis Jørgensen måtte steppe inn og Kevin

Knappen måtte legge om til en 4-4-1-formasjon.

Nære selvmål

HamKam klarte lenge å ri av det Viking-trykket som var etter utvisningen uten å slippe til store sjanser, men etter 37 minutter kom en gedigen mulighet. Jacob Egeris var sløv da han skulle klarere og sendte ballen rett i egen tverrligger, men kapteinen slapp med skrekken.

Hjemmelaget skapte en sjanse til ved Usman Sale, men HamKam holdt unna og gikk i garderoben på stillingen 0-0.

Marerittstart på 2. omgang

Etter pause tok det ikke mange minuttene før Kamma måtte kapitulere. Etter 48 minutter stanget Høiland Viking i ledelsen etter en corner, før André Danielsen la på til 2-0 to minutter senere.

Det så lenge ut til at HamKam ikke skulle skape noen verdens ting i Stavanger, men to minutter før slutt smalt det. Først hamret Kristian Lønstad Onsrud ballen i tverrliggeren, før innbytter Ole Erik Midtskogen headet rett på keeper. Det ville seg ikke for bortelaget, dermed endte kampen 2-0.

- HamKam fikk faktisk muligheten til å skape spenning igjen, men Viking vinner komfortabelt til slutt, sier Risholt.

HamKam stilte med følgende lag (4-2-3-1): Lukasz Jarosinski - Truls Jevne Hagen, Jacob Egeris, Orri Omarsson, Morten Renå Olsen - Kristian Markus Solbakken, Peder Nersveen - Abubakar Ibrahim, Kristian Lønstad Onsrud, Aron Dønnum - Simen Bolkan Nordli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.