Hamar
Bjerke (34) er den av gutta som har vært med lengst. Han minnes veldig godt Solbakken-tida og opprykket i 2003, for ti år siden.

2003, 2007 og 2010

- Det må bli det første opprykket i 2003 for meg. Vi hadde vært nede lenge og hatt ambisjoner om å rykke opp en stund. Jeg husker at det var en veldig god følelse, sier Bjerke.

John Anders Rise (25) synes det var godt å ta steget ut fra andredivisjonsgjørma og tilbake i førstedivisjon etter noen blytunge sesonger.

- Jeg synes det er vanskelig å rangere opprykk, men det var spesielt moro i 2010 når vi rykket ned og hadde 2-3 tunge sesonger. Etter en veldig tung start på sesongen klarte vi likevel å rykke opp med et veldig ungt lag, sier Rise.

Truls Jevne Hagen (26) har sitt eget minne som han husker best. Nemlig opprykket til Tippeligaen i 2007.

- Dette var en sesong der jeg var veldig delaktig og fikk spille mye etter å ha slitt en del med skader. Det var moro i 2010 og, men jeg var mer deltakende i 2007, sier Jevne Hagen.

Optimister

Søndag spiller de altså for å sikre nye opprykksminner. Selv om sjansen for Tippeliga statistisk sett er ganske liten, er de tre optimister.

- Det har skjedd større undere enn at Hødd og Stabæk taper mens vi vinner, sier John Anders Rise.

Mens spenningen og intrigene bygges opp med alle mulige scenarioer rundt det som skal se søndag klokken 13, ligger spillernes tanker i å kun tenke arbeidsoppgaver i forhold til kampen.

- Vi har vært avslappete på trening og hatt en helt vanlig treningsuke, helt ærlig. Vi har en god trygghet i laget og merker ikke noe spesielt til nerver eller spenning. Vi tar det som en vanlig kamp og da tror jeg vi har riktig tenningsnivå, sier den meget rutinerte Vegar Bjerke.

Opprykkspils

Spesielt Rise er offensiv på spørsmål om hva som blir fasiten etter at kampene er ferdigspilt søndag ettermiddag.

- Kanskje sitter vi og jekker pils etter at både Hødd og Stabæk har tapt, mens vi vinner over Ranheim. Så blir det Tippeliga i 2014, gliser Rise lurt.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00