HAMAR: Ledelsen i Odd Grenland er kjent med interessen fra HamKam, men foreløpig er det ikke kommet noen offisielle henvendelser. Amundsen, som beskrives som en midtbanekriger, er positivt innstilt til en eventuell overgang til hamarklubben.

- HamKam hadde absolutt vært interessant og en spennende vei å gå, men jeg tar ikke utgangspunkt i at det skjer noe før jeg hører noe mer konkret, sier Jan Tore Amundsen til HA-sporten.

- Hardtarbeidende ballvinner
25-åringen var et fast innslag på Odd Grenlands midtbane i tre sesonger, men det var før Dag-Eilev Fagermo overtok som trener etter fjorårets nedrykkssesong. Da ble Amundsen offer for et formasjonsbytte.

- Jan Tore var veldig god i Tippeligaen i tospann med Tommy Svindal Larsen, men da spilte Odd 4-4-2. Jeg spiller 4-3-3, og da har jeg større behov for andre spillertyper, sier Fagermo.
Odd-treneren mener HamKam er en klubb som passer ham bedre.
- Han er ingen dårlig fotballspiller, og kan absolutt være en type HamKam trenger. Jan Tore er en hardtarbeidende ballvinner som fungerer bra med en playmaker ved siden av seg, sier Fagermo.
Med andre ord kan Amundsen være en bra makker til Ante Vitaic på HamKams midtbane. Om ikke allerede denne sesongen, så til neste år. Så langt ønsker ikke Amundsen å spekulere.
- Foreløpig er dette bare et luftslott. Jeg har ikke pratet med noen i HamKam, så egentlig er det ikke noe vits i å tenke mer på dette før det skjer noe konkret. Det er alltid mye prat i fotball, sier midtbanespilleren.

- Vil tilbake til Tippeligaen
En ting er i alle fall sikkert. Amundsen er ferdig i Odd Grenland etter inneværende sesong.

- Jeg skal flytte på meg. Å være i en klubb som ikke har tro på meg, har jeg ikke godt av - spesielt i alderen jeg er i, sier Amundsen, som har bakgrunn fra U21-landslaget. Han har ambisjoner om å spille Eliteserie-fotball igjen.
- Situasjonen er ikke så enkel siden jeg ikke engang har fått spille i 1. divisjon denne sesongen. Men jeg vil tilbake til Tippeligaen, og er innstilt på at det kan bli via spill i 1. divisjon, sier Amundsen, som ifølge Odds hjemmeside har spilt 77 kamper og scoret seks mål for klubben.

Kan åpne for Storbæk-bud
Dersom HamKam (eller en annen klubb) velger å kjøpe ut Amundsen før sesongen er over, er det godt nytt for klubbkassa til Nybergsund. Da tikker det nemlig trolig inn et bud på Håvard Storbæk, som i utgangspunktet forsvinner gratis til Skien-klubben etter sesongen.

- Jeg har sagt til Nybergsund at dersom vi får penger for Jan Tore, kan vi legge inn et bud på Storbæk. Men foreløpig har vi ikke hørt noe fra verken HamKam eller andre klubber, sier Dag-Eilev Fagermo.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.