HAMAR: Ledelsen i Odd Grenland er kjent med interessen fra HamKam, men foreløpig er det ikke kommet noen offisielle henvendelser. Amundsen, som beskrives som en midtbanekriger, er positivt innstilt til en eventuell overgang til hamarklubben.

- HamKam hadde absolutt vært interessant og en spennende vei å gå, men jeg tar ikke utgangspunkt i at det skjer noe før jeg hører noe mer konkret, sier Jan Tore Amundsen til HA-sporten.

- Hardtarbeidende ballvinner
25-åringen var et fast innslag på Odd Grenlands midtbane i tre sesonger, men det var før Dag-Eilev Fagermo overtok som trener etter fjorårets nedrykkssesong. Da ble Amundsen offer for et formasjonsbytte.

- Jan Tore var veldig god i Tippeligaen i tospann med Tommy Svindal Larsen, men da spilte Odd 4-4-2. Jeg spiller 4-3-3, og da har jeg større behov for andre spillertyper, sier Fagermo.
Odd-treneren mener HamKam er en klubb som passer ham bedre.
- Han er ingen dårlig fotballspiller, og kan absolutt være en type HamKam trenger. Jan Tore er en hardtarbeidende ballvinner som fungerer bra med en playmaker ved siden av seg, sier Fagermo.
Med andre ord kan Amundsen være en bra makker til Ante Vitaic på HamKams midtbane. Om ikke allerede denne sesongen, så til neste år. Så langt ønsker ikke Amundsen å spekulere.
- Foreløpig er dette bare et luftslott. Jeg har ikke pratet med noen i HamKam, så egentlig er det ikke noe vits i å tenke mer på dette før det skjer noe konkret. Det er alltid mye prat i fotball, sier midtbanespilleren.

- Vil tilbake til Tippeligaen
En ting er i alle fall sikkert. Amundsen er ferdig i Odd Grenland etter inneværende sesong.

- Jeg skal flytte på meg. Å være i en klubb som ikke har tro på meg, har jeg ikke godt av - spesielt i alderen jeg er i, sier Amundsen, som har bakgrunn fra U21-landslaget. Han har ambisjoner om å spille Eliteserie-fotball igjen.
- Situasjonen er ikke så enkel siden jeg ikke engang har fått spille i 1. divisjon denne sesongen. Men jeg vil tilbake til Tippeligaen, og er innstilt på at det kan bli via spill i 1. divisjon, sier Amundsen, som ifølge Odds hjemmeside har spilt 77 kamper og scoret seks mål for klubben.

Kan åpne for Storbæk-bud
Dersom HamKam (eller en annen klubb) velger å kjøpe ut Amundsen før sesongen er over, er det godt nytt for klubbkassa til Nybergsund. Da tikker det nemlig trolig inn et bud på Håvard Storbæk, som i utgangspunktet forsvinner gratis til Skien-klubben etter sesongen.

- Jeg har sagt til Nybergsund at dersom vi får penger for Jan Tore, kan vi legge inn et bud på Storbæk. Men foreløpig har vi ikke hørt noe fra verken HamKam eller andre klubber, sier Dag-Eilev Fagermo.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00