(Finland - Norge 2-3)

Norge, som slo Finland 4-0 så sent som i november, lå lenge an til å ryke ut av EM. Så våknet laget i grevens tid. 

Det startet så bra for det norske laget: Bodø-spilleren Jens Petter Hauge fikk æren av å sette inn det første målet da finnenes målvakt ga retur på et godt skudd fra Emam Markovic etter 20 minutter.

Adam var ikke lenge i Paradis, og så var også tilfellet for Norge. 

Christian Dahle Borchgrevink, som kom inn for HamKams Nicholas Mickelson, holdt en finsk spiller lenge på en corner, og dommeren dømte korrekt straffe. 

Den satte Eetu Vertainen til høyre for seg selv.

Saku Ylätupa la på til 2-1 etter at Abukar Mohamed hadde bydd på nydelige finter i forkant av gjennomspillet. Den scoringen kom etter 53 minutter.

Erik Botheim, som har vært god for Rosenborg denne sesongen, stanget inn 2-2-scoringen like før slutt. 

Og to minutter senere var snuoperasjonen et faktum. Borchgrevink fikk ballen etter klabb og babb i feltet, og han hamret kula gjennom en mølje og i mål. 

Simen Bolkan Nordli kom inn på 2-1 til finnene, mens Nicholas Mickelson var ubenyttet reserve. 

Før kampen:

Landslagstrener Pål Arne "Paco" Johansen gjør hele seks bytter på laget til torsdagens oppgjør mot Finland.

HamKams Simen Bolkan Nordli og Nicholas Mickelson er blant spillerne som har blitt ofret etter 1-3-tapet mot Portugal.

Norge ligger sist i EMs gruppe A og bør aller helst ha med seg tre poeng fra torsdagens oppgjør mot vertsnasjon Finland dersom det fremdeles skal være liv i drømmen om en semifinalebillett i G19-EM.

Finland er kanskje ikke kjent som den største fotballnasjonen, men det er likevel ingen enkel oppgave som torsdag møter Norge foran et forventningsfullt hjemmepublikum på OmaSP Stadion i Seinäjoki. 

- Jeg så de mot Italia og ble egentlig ganske imponert. De hadde mye sjanser og de kunne fort ha slått Italia. De var helt på høyde, så det kommer til å bli en tøff match, understreker Simen Nordli.

Finland tapte sin første EM-kamp knepent 0-1 mot Italia. 

Nordli har selv gode minner fra sitt forrige møte med EMs vertsnasjon, som også var hans landslagsdebut.

- Vi møtte de i fjor, men da hadde de en annen trener og et litt annet lag enn det de har nå. Det endte med 4-0-seier til oss, men det var en jevn match som vi avgjorde den siste halvtimen.

I den kampen, som i dag, startet Nordli på benken, men kom etterhvert inn og var sterkt delaktig i at Norge til slutt tok en komfortabel seier, etter å ha scoret ett mål og servert tre målgivende. 

Selvtilliten i den norske troppen er fremdeles høy og Nordli understreker at samtlige av gutta er innstilte på å revansjere tapet i første kamp.

 - Vi har egentlig bare planer om å revansjere oss. Vi skal trøkke til, være det beste laget og vinne. Men det er absolutt et bra lag og vi er forberedt på en tøff match.

Om det skal bli tre poeng, må Norge lykkes med å stoppe stjerneskuddet Timo Stavitski (19). Den lynhurtige kantspilleren regnes som et av Finlands største talenter, og har allerede spilt ni kamper for franske SM Caen i Ligue 1, etter overgangen fra RoPS Rovaniemi i vinter.

De to øvrige lagene i gruppe A, Portugal og Italia, møtes til kamp kl. 19.30 i kveld.

Norges lag (4-4-2): Julian Faye Lund - Christian Borchgrevink, Tord Salte, Anders Østigård, John Kitolano - Hugo Vetlesen, Tobias Børkeeiet, Tobias Christensen, Jens Petter Hauge - Eman Markovic, Erling Braut Håland

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.