Det var 0-0 til pause etter en kjedelig og sjansefattig førsteomgang.

Hjemmelaget var ikke fornøyd med det de presterte før pause, og kom ut i hundre etter hvilen. Først scoret Steffen Nystrøm, før Dag Alexander Olsen doblet ledelsen kun et par minutter etterpå.

HamKam sliter veldig, og kun en god Lars Øvernes hindrer FFK en større ledelse.

Før kampen:

Peter Sørensen har innrømmet at det er krise i HamKam, og at de står ovenfor en formidabel oppgave med å holde plassen i 1. divisjon. Men dansken har ikke gitt opp håpet, og mener de kan ta poeng i kveldens møte med Fredrikstad.

Elendig bortestatistikk mot god hjemmestatistikk

Kveldens oppgjør er mellom to lag som har totalt ulik inngang til kampen. HamKam har ikke tatt ett eneste poeng på bortebane så langt, mens Fredrikstad kun har tapt en hjemmekamp i år. 

Men én gladnyhet er det for alle som holder med de grønne og hvite: i forrige runde tapte FFK borte mot Bærum, som er det eneste laget Kamma har slått så langt.

Følger planen som er lagt

Etter at styreleder Morten Kristiansen uttalte tidligere i uken at klubben stod overfor to valg etter halvspilt serie: bruke penger på å styrke stallen for å berge plassen i 1. divisjon, eller spare mesteparten av pengene om det ikke er realistisk å ta nok poeng til å overleve. Er Sørensen innstilt på å følge planen som ble lagt da han skrev under.

- Jeg mener det er mulig å berge plassen. Så langt har vi ikke møtt noen lag som har vært klart bedre enn oss, sier Sørensen som allerede har vært i kontakt med flere spillere som kan være med å forsterke Kamma når overgangsvinduet åpner om en måned.

Fått trene godt

Etter en lang periode med mange kamper, og få ordentlige treninger har Sørensen endelig fått trent godt med spillergruppa den siste uka.

- Torsdag hadde vi vår første skikkelige økt sammen etter jeg kom til klubben, forteller Sørensen som kun hadde 13 spillere til rådighet på fredagens trening grunnet flere skader.

For i tillegg til langtidsskadde Kristoffer Hagen, Truls Jevne Hagen og Fredrik Sjølstad har også Heidar Geir Juliusson pådratt seg en skade og er uaktuelle til kveldens kamp på nye Fredrikstad stadion. Ike Fofanah som først var uaktuell til kveldens kamp grunnet en vond tå har blitt spilleklar, og starter kampen på benken.

HamKam stiller med følgende lag mot Fredrikstad (4-4-2):

Lars Øvernes - Håkon Aalmen, Christophe Psyché, Aziz Idris, John Anders Rise - Henrik Lehne Olsen, Viktor Adebahr, Pekka Lagerblom, Magnus Sylling Olsen - Kristian Eriksen, Tore Andreas Gundersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00