Det var 0-0 til pause etter en kjedelig og sjansefattig førsteomgang.

Hjemmelaget var ikke fornøyd med det de presterte før pause, og kom ut i hundre etter hvilen. Først scoret Steffen Nystrøm, før Dag Alexander Olsen doblet ledelsen kun et par minutter etterpå.

HamKam sliter veldig, og kun en god Lars Øvernes hindrer FFK en større ledelse.

Før kampen:

Peter Sørensen har innrømmet at det er krise i HamKam, og at de står ovenfor en formidabel oppgave med å holde plassen i 1. divisjon. Men dansken har ikke gitt opp håpet, og mener de kan ta poeng i kveldens møte med Fredrikstad.

Elendig bortestatistikk mot god hjemmestatistikk

Kveldens oppgjør er mellom to lag som har totalt ulik inngang til kampen. HamKam har ikke tatt ett eneste poeng på bortebane så langt, mens Fredrikstad kun har tapt en hjemmekamp i år. 

Men én gladnyhet er det for alle som holder med de grønne og hvite: i forrige runde tapte FFK borte mot Bærum, som er det eneste laget Kamma har slått så langt.

Følger planen som er lagt

Etter at styreleder Morten Kristiansen uttalte tidligere i uken at klubben stod overfor to valg etter halvspilt serie: bruke penger på å styrke stallen for å berge plassen i 1. divisjon, eller spare mesteparten av pengene om det ikke er realistisk å ta nok poeng til å overleve. Er Sørensen innstilt på å følge planen som ble lagt da han skrev under.

- Jeg mener det er mulig å berge plassen. Så langt har vi ikke møtt noen lag som har vært klart bedre enn oss, sier Sørensen som allerede har vært i kontakt med flere spillere som kan være med å forsterke Kamma når overgangsvinduet åpner om en måned.

Fått trene godt

Etter en lang periode med mange kamper, og få ordentlige treninger har Sørensen endelig fått trent godt med spillergruppa den siste uka.

- Torsdag hadde vi vår første skikkelige økt sammen etter jeg kom til klubben, forteller Sørensen som kun hadde 13 spillere til rådighet på fredagens trening grunnet flere skader.

For i tillegg til langtidsskadde Kristoffer Hagen, Truls Jevne Hagen og Fredrik Sjølstad har også Heidar Geir Juliusson pådratt seg en skade og er uaktuelle til kveldens kamp på nye Fredrikstad stadion. Ike Fofanah som først var uaktuell til kveldens kamp grunnet en vond tå har blitt spilleklar, og starter kampen på benken.

HamKam stiller med følgende lag mot Fredrikstad (4-4-2):

Lars Øvernes - Håkon Aalmen, Christophe Psyché, Aziz Idris, John Anders Rise - Henrik Lehne Olsen, Viktor Adebahr, Pekka Lagerblom, Magnus Sylling Olsen - Kristian Eriksen, Tore Andreas Gundersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.