HamKam - Nybergsund 4-2

- Man får ikke gjort det noe bedre. En perfekt dag på jobben, sier trønderen, som scoret sitt første hat trick for HamKam.

- Det er en milepæl. Dessuten kunne jeg scoret ett mål til med en sjanse jeg brant i stolpen, sier Sollie Rønning.

Nekter å røpe

Gjennom hele sesongen har angrepsspilleren vært klar på at han har et konkret antall mål som han ønsker å score denne sesongen. Selv om opprykket er sikret, og han nå står med 18 nettkjenninger, nekter han å røpe hvor mange mål han har sett for seg.

- Du kan spørre meg etter Vålerenga 2-kampen. Da kan jeg røpe det.

- Jeg tipper 20 mål?

- Ingen kommentar. Men jeg er fremdeles på skuddhold, gliser Sollie Rønning.

HamKams andre målscorer i kampen, Simen Bolkan Nordli, summerer kampen slik:

- Etter en slurvete start hvor vi slapp inn ett mål så fikk vi etter hvert god kontroll. Tidvis spilte vi veldig bra fotball, spesielt de siste 20-30 minuttene før pause, sier Simen Bolkan Nordli.

Begge lag gjorde uvanlig mange slurvefeil innledningsvis, selv om HamKam tok grep og var det førende laget. Ivar Sollie Rønning skjøt fra 20 meter etter noen få minutter slik at HamKam var laget som hadde kommet nærmest scoring.

På et innlegg fra venstrekanten etter 18 minutter var det Nybergsund som fikk uttelling først. Eivind Tøråsen vant duellen inne i HamKams 16-meter og sendte ballen inn bak Lars Jendal i HamKam-målet. Dermed ledet gjestene.

Kamma-show

Minutter senere dundret Sollie Rønning ballen i stolpen etter en god prestasjon i forkant. HamKam var centimeter unna utligning.

Etter massivt Kamma-press, med to stolpetreff og flere store sjanser, fikk etter hvert hjemmelaget uttelling. Etter et flott angrep mottok Sollie Rønning ballen på bakerste stolpe og plasserte den enkelt i mål til 1-1.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre på etter utligningen og var det beste laget. Simen Bolkan Nordli dro seg innover fra sin høyrekant og plasserte ballen lekkert nede til venstre for Sundet-keeper Morten Sætra til 2-1. Dermed var snuoperasjonen et faktum.

Festfotballen fortsatte for vertene, som virkelig bød på angrepsfotball. Etter 42 minutter satt ballen i nota igjen, og nok en gang var Sollie Rønning sistemann på ballen. Et innlegg fra høyre heades tilbake inn i feltet av Midtskogen. Sollie Rønning ruver i lufta og øker Kamma-ledelsen til 3-1. 

Kamma holdt på 3-1-ledelsen inn til pause, og det kan ikke sies å være et mål for lite, etter at laget brant drøssevis av sjanser i tillegg.

- Jeg sto bak der og fikk med meg hvordan angrepsspillet fløt. Det var fantastisk å se hvordan angrepsspillerne våres kombinerte tidvis. De var veldig gode i dag, sier Ruben Alegre.

Roligere tempo

Andre omgang startet som den første med en del unødvendige feil og uryddig spill fra begge lag. 

Det så ikke ut til at Nybergsund var innstilt på å krige for å få med seg poeng fra kampen, mens HamKam senket intensiteten og klarte ikke holde det samme trykket oppe etter hvilen.

Etter halvspilt andreomgang hadde fremdeles ingen av lagene vært i nærheten av scoring.

Men i det 68. minuttet så grep HamKam sin første mulighet for omgangen. Sollie Rønning var ikke ferdigscoret og la på sitt tredje for dagen, da en avslutning treffer en motspiller og setter Sundet-keeperen helt ut av spill. Ballen ramler inn i mål ti 4-1 for HamKam og trønderens tredje scoring for dagen.

Mot slutten fikk Mikkel Gran Frankmo og Håvard Haugen Dalseth innhopp for HamKam og gjorde sitt for å imponere mot slutten. Trener Kevin Knappen har vært klar på at han ønsker å gi unggutta spilletid dersom anledningen skulle være passende.

På overtid pirket Kaimar Saag inn et trøstemål for Nybergsund til 4-2, uten at det hadde noe som helst å si for poengene.

HamKam vant fortjent 4-2 til slutt og avsluttet dermed Briskeby-året 2017 med stil på tabelltopp. Det betyr at HamKam har vunnet 13 av 13 mulige hjemmekamper denne sesongen.

- Det er jo en fantastisk rekke med seirer. Vi vet at vi scorer mål hjemme, men det viktigste er å ha en solid defensiv. Det har startet bakfra med keeperen og holdt seg gjennom hele laget og gjennom hele sesongen, sier Simen Bolkan Nordli.

- Laget har gjort en fantastisk jobb i år og rekorden sier det meste. Vi har fått ting til å flyte veldig godt på hjemmebane, sier Ruben Alegre.

HamKam (4-4-2): Lars Jendal - Truls Jevne Hagen, Jacob Egeris, Ruben Alegre, Juanma Cordero - Simen Bolkan Nordli, Markus Solbakken, Petter Vaagan Moen, Ole Erik Midtskogen - Ivar Sollie Rønning, Kevin Beugré.

Benken: Lukasz Jarosinski, Marius Bratberg Lund, Nicholas Mickelson, Håvard Dalseth, Mikkel Gran Frankmo.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.