HA-sporten møter Kamma-trener hjemme i leiligheten hans i Dyreløkkeveien i Drøbak.

Stort sett hver eneste uke setter han seg i bilen på Briskeby og kjører til byen som er mer kjent for badeliv og julenisser enn fotball.

– For meg er dette hjemme, sier treneren som har to av sine barn i nærheten. De er hovedgrunnen til at han forsøker å få et par overnattinger i uka i Drøbak.

– Jeg får gjort jobben min uansett hvor jeg er, og rett utenfor stuevinduet mitt har jeg jo ei flott golfbane, smiler Bergersen.

Selv har han drøyt 18 i handicap og koser seg gjerne med ei kveldsrunde på golfbanen, etter han er ferdig med en lang fotballdag.

Et helt lag uten kontrakt

Til tross for at treneren ser konturene av det som likner et topplag på sikt, er det ting som bekymrer.

– Jeg frykter at vi kommer til å miste en del spillere etter sesongen. Da rykker vi på mange måter tilbake til start. Det er særdeles uheldig, for jeg tror stammen i laget er god nok til å kjempe om opprykk i 2016, sier Bergersen.

I en tenkt første-11’er er disse spillerne på utgående kontrakter:

Emil Holst, Kristoffer Hagen, Osei Kwaku Oviasu, Truls Jevne Hagen, Adnan Haidar, Aziz Idris, Fredrik Sjølstad og Bajram Ajeti.

– Spissen Valentin Blaka har ikke kontrakt i det hele tatt, og det er kun Tobias Ødegård og John Anders Rise av dem som har spilt mest som har kontrakt utover denne sesongen, sier Bergersen.

Umulig å hente inn KIL

Kongsvinger har trolig drept alt som er av spenning etter en forrykende første halvdel, men Bergersen ser ikke bort fra at HamKam blir vonde å slå etter ferien.

– Det kan tenkes Kongsvinger også vil utvikle seg videre, men jeg tror vi kommer til å ha enda større framgang, slår Bergersen fast.

Om treneren får det som han ønsker, kommer HamKam til å utvikle sitt 3-5-2-system ytterligere, og kanskje kommer det noen nye fjes inn allerede i høst.

– Jeg vil gjerne invitere et par spisser hit. Da snakker jeg om spillere av virkelig høy klasse, sier den tidligere toppspilleren.

Tror på opprykk igjen

Kamma-treneren var usikker på nivået i 2. divisjon da han kom til Hamar-klubben.

Nå vet han langt mer, og han tror HamKam på sikt vil rykke opp igjen.

– Jeg var ikke like sikker for noen måneder siden, men nå begynner ting å se bra ut sportslig. Administrativt har klubben tatt et stort steg videre ved å ansette daglig leder. Det håper jeg er det første, store skrittet på veien til å gjøre HamKam enda mer profesjonell igjen, Det er helt nødvendig, påpeker Bergersen som oppsummerer sitt første halvår som Kamma-trener slik:

– Jeg føler vi trener godt og er under stadig utvikling, men for mange uavgjorte kamper før ferien spolerte trolig sjansen til å henge med Kongsvinger i kampen om opprykk allerede denne sesongen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.