Historisk sett er HamKam alltid innblandet i opp- eller nedrykksstrid når høstmørket kommer snikende.

Briskebybanden synger med stolthet at laget «rykker opp og ned - mellom en og to og tre».

Nå venter mange fotballinteressert på om klubben fra Briskebyen skal si det klubben alltid har sagt etter hvert eneste nedrykk: Vi skal rett opp igjen, slik klubben har gjort seks ganger tidligere (se faktaboksen).

Styrelederen vil opp igjen

- Styret i HamKam har ikke behandlet dette ennå, men for meg er det ikke aktuelt å være med videre dersom opprykk ikke er det naturlige målet, sier Morten Kristiansen, som er leder for historiens svakeste lag i divisjon.

Styrelederen mener at det bør være realistisk å gå opp allerede i 2015.

- Vi skal få til en økonomi og en sportslig kvalitet som til sammen skal gi oss muskler allerede kommende sesong, fastslår Kristiansen.

Han og resten av styret skal fram til årsmøtet i februar neste år legge planene for hvordan klubben skal leve på nivå tre i norsk fotball og ikke minst hvordan klubben skal komme seg tilbake til norsk toppfotball på kort, eller litt lengre sikt.

- Jeg er sikker på at HamKam fortsatt er en attraktiv klubb for veldig mange spillere og trenere. Kamma har en stolt historie og nå er det mulig å bygge opp klubben igjen, mener styrelederen, som ikke har planer om å trekke seg som styreleder, til tross for en sesong preget av bratt motbakke både sportslig og økonomisk.

Har full tillit

- Jeg opplever at vi i styret i HamKam har full tillit fortsatt. Det er med oss som med fotballtrenere. Enten har vi full tillit, eller null tillit, smiler Kristiansen, som tidligere denne uka kunne fortelle at HamKam velger å lyse ut stillingen som hovedtrener for klubbens beste lag kommende sesong.

LES: Briskebybanden: - Styret har ikke tillit

- På den måten kan vi få kandidater vi ellers ikke ville fått, mener Kristiansen.

- Kan det tenkes at klubbens nye trener finnes lokalt?

- Ja. Vi ønsker ikke å utelukke noen i jakten på ny trener, sier styrelederen og legger til at det er de to nye, faste stillingene i klubben; trenerkoordinator og talentutvikler/sportslig ansvarlig som skal være de som representerer kontinuiteten i HamKam framover.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.