26 minutter ut i kampen mot Raufoss haltet Saihou Jagne av banen og tok seg til baksiden av låret.

Vet ikke omfanget

HamKam-trener Kent Bergersen trodde han rakk å bytte ut Jagne tidlig nok til at spissen unngikk en langvarig strekkskade. Nå tyder mye på at byttet kom for sent.

– Skaden er verre enn jeg trodde. Jeg visste ikke han kjente noe tidlig i kampen, men han hadde kjent det etter bare noen få minutter. Så han spilte jo med det i 20 minutter, sier Bergersen, som i går ikke ville spekulere i skadeomfanget.

– Jeg vet ikke mer enn at Magnus Nilsen (fysioterapeut) så på han før treninga i tirsdag, og at vi sender han til scan i i dag. Da vil vi få svar, sier Bergersen og legger til:

– Men han hadde vondt.

Tiltenkt spissplassen

Jagne har mistet mye trening i vinter og er ikke blant HamKam-spillerne som har det beste treningsgrunnlaget. Men han har jobbet hardt den siste tiden for å bli kampklar til serieåpningen mot Nybergsund 9. april. Trolig er en sliten kropp, sammen med hans eksplosive muskulatur, årsaken til skaden.

Dersom svensk-gambieren har pådratt seg en strekk vil han være ute i fire-fem uker. Viser det seg at noe av muskelen er avrevet vil Jagne mest sannsynlig være satt ut av spill ennå lenger.

– Det er ikke bra for oss hvis CH blir ute en stund. Han er hentet inn for å være vår førstespiss og målscorer. Når han har vært såpass skadeplaget gjennom vinteren og ikke har fått et optimalt grunnlag, var det ikke dette vi håpet på, det sier seg selv, sier Bergersen.

Treneren håper fortsatt på gode svar på dagens undersøkelser.

– Vi får avvente med å konkludere noe til vi vet mer om alvorlighetsgraden av skaden.

Flere på vei tilbake

Heldigvis for Bergersen og HamKam vil flere av de skadde spillerne som sto over Raufoss-kampen være klare til seriestart.

– Marius Hagen kunne sikkert spilt i helga, men vi ville ikke ta noen sjanser med lysken hans. Tobias Ødegård, som har vært stig i hamstring, tar jeg som en selvfølge at blir klar til seriestart, mens Rytis (Leliuga) trente for fullt i dag, og hvis ikke han får tilbakefall blir han klar, sier Bergersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.