26 minutter ut i kampen mot Raufoss haltet Saihou Jagne av banen og tok seg til baksiden av låret.

Vet ikke omfanget

HamKam-trener Kent Bergersen trodde han rakk å bytte ut Jagne tidlig nok til at spissen unngikk en langvarig strekkskade. Nå tyder mye på at byttet kom for sent.

– Skaden er verre enn jeg trodde. Jeg visste ikke han kjente noe tidlig i kampen, men han hadde kjent det etter bare noen få minutter. Så han spilte jo med det i 20 minutter, sier Bergersen, som i går ikke ville spekulere i skadeomfanget.

– Jeg vet ikke mer enn at Magnus Nilsen (fysioterapeut) så på han før treninga i tirsdag, og at vi sender han til scan i i dag. Da vil vi få svar, sier Bergersen og legger til:

– Men han hadde vondt.

Tiltenkt spissplassen

Jagne har mistet mye trening i vinter og er ikke blant HamKam-spillerne som har det beste treningsgrunnlaget. Men han har jobbet hardt den siste tiden for å bli kampklar til serieåpningen mot Nybergsund 9. april. Trolig er en sliten kropp, sammen med hans eksplosive muskulatur, årsaken til skaden.

Dersom svensk-gambieren har pådratt seg en strekk vil han være ute i fire-fem uker. Viser det seg at noe av muskelen er avrevet vil Jagne mest sannsynlig være satt ut av spill ennå lenger.

– Det er ikke bra for oss hvis CH blir ute en stund. Han er hentet inn for å være vår førstespiss og målscorer. Når han har vært såpass skadeplaget gjennom vinteren og ikke har fått et optimalt grunnlag, var det ikke dette vi håpet på, det sier seg selv, sier Bergersen.

Treneren håper fortsatt på gode svar på dagens undersøkelser.

– Vi får avvente med å konkludere noe til vi vet mer om alvorlighetsgraden av skaden.

Flere på vei tilbake

Heldigvis for Bergersen og HamKam vil flere av de skadde spillerne som sto over Raufoss-kampen være klare til seriestart.

– Marius Hagen kunne sikkert spilt i helga, men vi ville ikke ta noen sjanser med lysken hans. Tobias Ødegård, som har vært stig i hamstring, tar jeg som en selvfølge at blir klar til seriestart, mens Rytis (Leliuga) trente for fullt i dag, og hvis ikke han får tilbakefall blir han klar, sier Bergersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00