Juleferien hans ble i lengste laget, men nå er Saihou Jagne på plass i Hamar og i god trening. I går kveld fikk han sine første minutter for HamKam i 1-2-tapet for Nybergsund.

Var for dårlig trent

Spissen kom inn i pausen og fikk testet formen de siste 45 minuttene.

– Jeg ble sliten, for jeg er ikke helt i form ennå. Det var min første kamp, så det er naturlig, sier Jagne etter kampslutt.

– Føler du at du kom tilbake fra ferie i god nok form?

– Nei, men sånn er det i forsesongen. Man vet ikke helt hvor man står. Jeg fikk gjort en del fysisk trening mens jeg var borte, men nå skal jeg bruke tid på å bygge meg opp, forteller svensk-gambieren.

HamKam-trener Kent Bergersen var ikke fornøyd med at 29-åringens ferie ble lenger enn planlagt. Han var heller ikke nevneverdig imponert over hvordan Jagne hadde trent i jula.

– Jeg hadde ønsket at han var i bedre form da han kom tilbake, sier Bergersen, som heller vil fokusere på hvordan han skal få målsniken i toppform.

– Vi tar det fra der han står nå, så får vi gjøre det beste ut av det. Vi skal få ham i form til seriestart, betrygger Bergersen.

Og treneren fikk se en spillesugen Jagne i 2. omgang mot Nybergsund, og selv om han gikk målløs av banen viste han takter Bergersen vil bygge videre på.

– Jeg synes han så frisk ut. Det er trøkk i ham, og han kan i tillegg gjøre en jobb i det defensive presset. Det så positivt ut.

Selv mener nykommeren fra Brumunddal at han har mye mer å vise HamKam-supporterne.

– Jeg har mer inne. Jeg fikk vist litt av hva jeg kan gjøre, men det ble ingen mål på meg. Jeg er alltid ute etter å score, men først må jeg jobbe hardt, så vil målene komme, lover Jagne etter debuten.

Slapp inn billige mål

Mot Nybergsund stilte HamKam med kun sju seniorspillere i den 17-mannsstore troppen.

Likevel fikset Truls Jevne Hagen 1-0-ledelse på et utsøkt frispark (se egen sak i loftet) ni minutter ut i kampen. Men Sundet snudde kampen ved scoringer av Eivind Holte Tøråsen og Sam, og vant til slutt fortjent.

Bergersen var brukbart fornøyd med gjennomføringen til det unge HamKam-laget, men ergret seg over baklengsmålene.

– Vi slipper inn på dødball igjen og så har Emil (Holst) en litt uheldig inngripen på den andre scoringen deres. Vi slipper inn mål vi ikke har råd til å gi bort, sier Bergersen, som måtte se Mathias Pedersen Aasand forlate banen med en vridning i kneet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00