HamKam har hatt en skuffende seriestart, og står med kun to poeng etter de første to seriekampene, i to kamper de burde ha tatt med seg alle poengene.

Kent Bergersen har hatt en vanskelig jobb med å sette opp et offensivt slagkraftig lag, med alle andre spisser enn Ivar Sollie Rønning ute med skade.

Saihou Jagne ble hentet til Kamma for å sette lærkulene i mål, og nå håper han at han endelig er tilbake fra skade.

– Jeg håper jeg er klar igjen til helgen mot Tynset, og at jeg kan spille igjen, men vi får se utover i uken, forteller Jagne.

Tøff skadeperiode

Han føler formen er på vei tilbake, og han forteller at han er lite plaget av lyskeskaden nå.

Jagne har heller ikke trivdes særlig godt på sidelinjen, mens lagkameratene har slitt med å få uttelling i seriestarten.

– Det har vært veldig tøft å sitte på sidelinjen og ikke kunne hjelpe lagkameratene. Det er veldig tøft å være ute med skade. Jeg vet at HamKam kan mye bedre enn hva vi har fått vist så langt, forklarer Jagne til HA-sporten.

HamKam-trener Kent Bergersen er imidlertid ikke like optimistisk med tanke på Jagne-spill mot Tynset.

– Jeg ser på de sjansene som ganske små. Nå har han vært ute i tre uker, og det er ikke bare å bli frisk og knyte på seg skoa. Det er en skummel skade som du fort kan slå opp igjen hvis du ikke er 100 prosent klar. Vi vil nødig ta noen sjanser med ham, forteller Bergersen til HA-sporten.

Må ha treninger i kroppen

Han forteller at han naturligvis savner både Jagne og Valentin Blaka, som også er ute med skade, og han håper de raskt er tilbake.

Han vil ikke forhaste en beslutning om å bruke Jagne igjen.

– Først må Jagne erklæres frisk, og det er han ikke nå. Det er fire dager til Tynset-kampen, og han må ha en fotballtrening eller to i beina før han er aktuell for spill, forklarer Bergersen.

Spissen har ikke hatt noen god start på sin HamKam-karriere.

Først kom han forsinket tilbake fra juleferie, og han var i dårlig fysisk form da han kom tilbake. Og etter kun et par treningskamper pådro han seg en lyskeskade som siden har holdt ham utenfor spill.

– Jeg er veldig revansjesugen og gira på å vise meg fram. Jeg vet hvilke egenskaper jeg har, og hva jeg kan utrette når jeg spiller, forklarer Jagne, som giftet seg i forrige uke.

Juniorspiss

Kent Bergersen skal teste Åsmund Jødahl på trening denne uken.

Bergersen har latt seg imponere av spissens form for HamKams juniorlag i interkretsserien. Valentin Blaka ser imidlertid uaktuell ut. Valentin Blaka fikk mandag svar på røntgenbilder han tok av lysken, som har holdt ham ute av spill i noen uker.

– Bildene viste en irritasjon oppe i lyskeområdet. Det er fortsatt smerte, og det er smerten som bestemmer når han har mulighet til å komme tilbake i spill, forklarer Kent Bergersen. Han kommer dermed til å prøve ut Åsmund Jødahl, som har vist storform for HamKams juniorlag, på trening denne uken.

– Han har gjort det veldig bra på juniorlaget, så får vi vurdere det utover i uka hvordan vi ser på mulighetene for å gi ham spilletid. Han har vist god form i interkretsserien, sier Bergersen om spissen som scoret tre mål i juniorlagets sterke 5-2-seier mot Lillestrøm, på det beste juniornivået i Norge, i forrige uke.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00