HAMAR (HA.no): HA-sporten får bekreftet dette både fra styrehold i HamKam og fra investeringsselskapet Hemmat, som har som formål å støtte opp under den sportslige satsingen i HamKam.

Hemmat og HamKam

- Jeg tror det løser seg. Vi ønsker å få på plass minst en ny spiller, kanskje to, sier HamKams styreleder Morten Kristiansen.

Han viser også til samarbeidet med Hemmat.

- Hemmat har noen midler, og vi kan klare noe selv også, sier Kristiansen.

Det kan bety at HamKam vil gå for en spiller som skal kunne utfordre førsteelleveren og en spiller som først og fremst skal gjøre bredden i stallen bedre, samtidig som han skal være god nok til å gjøre en jobb i flere kamper også.

- Det viktigste er å bli en stabil bidragsyter over tid, men vi ser også det kortsiktige behovet og ønsket. Det er et overgangsvindu til i sommer, så vi får se hva vi rekker å få til nå før seriestart, sier Audun Mathisen som i tillegg til å være styremedlem i HamKam også er styreleder i Hemmat.

Hemmat-prosjektet ble satt i gang før jul i fjor, og det ble svært viktig med tanke på å få HamKam ut av Norges Fotballforbunds røde sone for økonomisk overvåking.

Bidro med 400.000

Hemmat fikk etablert en aksjekapital på 500.000 kroner, og 400.000 av det ble spyttet inn i HamKam, slik at de fikk den positive egenkapitalen de trengte.

HamKam håpet i utgangspunktet at en større del av aksjekapitalen til Hemmat kunne brukes til å styrke stallen, men siden de trengte midlene først og fremst til å sikre seg ut av rød sone, har det nå lenge vært usikkert om HamKam ville være i stand til å forsterke stallen ytterligere. Hemmat sitter selvsagt fortsatt på de 100.000 kronene av den opprinnelige aksjekapitalen som fortsatt kan brukes til nye spillere. I tillegg bekrefter Mathisen at de har skaffet enda noen midler.

- Vi jobber med å styrke kapitalen videre. Vi ønsker å få med eksisterende og nye eiere i enda større grad, sier Mathisen.

Som en motytelse mot de 400.000 kronene Hemmat bidro med før jul, har de fått eierinteresser i enkeltspillere. Det er slik de tenker videre framover også.

- Vi håper å kunne treffe med en og annen signering, selv om det ikke er noe stort håp om tjene mye på dette, sier Audun Mathisen til HA-sporten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.