De tyngste investorene rundt HamKam har ingen planer om å trappe ned satsingen rundt HamKam – selv om det nå ser ut som Elverum stikker av gårde med opprykket i det som skulle bli HamKams suksessesong.

Tvert imot kommer det klare signaler på at de ikke vil gi opp. Og sørge for at Kevin Knappen får minst like gode arbeidsforhold neste sesong.

– Må opp neste år

– Kevin Knappen må få tid. Han kjenner divisjonen. Og tidlig i høstsesongen må han si til oss hvem han vil ha av nye spillere og hvem han vil beholde. Så må vi bare gå ut og si at neste år skal vi opp, sier Ståle Solbakken som selv har bidratt med flere hundre tusen kroner.

Da HA-sporten skrev om investorene rundt HamKam 17. oktober i 2015, listet vi opp Solbakken, brødrene Truls og Tom Haakonsen, far og sønn Knut og Jon Niclas Hage, styremedlem Audun Mathisen og styreleder Truls Nordby Johansen som da hadde bidratt med 400.000 kroner for å redde klubben etter det varslede oppbudet sommeren 2014.

Siden da har de bidratt med ytterligere midler. Og det skal altså ikke stoppe med det, selv om HamKam ikke rykker opp nå.

– Vi skal ikke gi oss. Overfor Kevin også blir det helt feil. Han kom jo inn på et tidspunkt hvor det nesten ikke var mulig å rykke opp. Jeg gir meg ikke, men jeg blander meg ikke borti slik mange tror. Mitt bidrag er at jeg forsøker å hjelpe til med det som er ønskelig. Da Kent Bergersen etterlyste en venstrebeint spiller, sendte jeg opp Thomas Ndungu, sier Solbakken.

– Må vinne kamper nå

De andre investorene og nøkkelpersonene er også positive til en videre satsing.

Men Knut Hage legger ikke skjul på at han er skuffet over dagens situasjon.

– Det er jo negativt at de ikke klarer å rykke opp i år. De får ikke uttelling på sjansene sine. Det var jo Knappens store ønske om å få trene HamKam. Nå har han fått den jobben og da må han få mer ut av spillerne. Det må vinnes kamper nå, selv om vi blir 2. divisjonsklubb neste år også, sier CC-Hage og fortsetter:

– Vi må sette stallen og klubben nå. Og så må de jobbe knallhardt mot opprykk i 2017. Vi har vært en viktig støttespiller i mange år og hvis de viser offensivitet, og kommer opp med en plan som det lukter 1. divisjon av, så er vi med vi.

– Hvordan føler du næringslivet støtter HamKam nå?

– Jeg synes næringslivet er positiv til HamKam ut ifra at de er en 2. divisjonsklubb, selv om det er Storhamar som er hete nå. Brumunddølene reiser på hockey i CC Amfi, men de reiser ikke til Briskeby, fastslår Hage, som innrømmer er at han har latt seg imponere av Elverum.

– Jeg synes det er imponerende at Elverum ikke har sluppet inn noen mål. De må ha truffet på noe. Det er jo irriterende at HamKam ikke skal klare å holde Elverum under seg. Det er viktig for næringslivet og interessen nå at de vinner og scorer flere mål, sier Hage som også tillater seg å komme med et fotballfaglig råd:

– De må stå igjen på feltet og trene avslutninger etter hver eneste trening. Akkurat som Pål Jacobsen gjorde, sier Knut Hage, som understreker at han synes det er positivt at Ståle Solbakken engasjerer seg på den måten han gjør.

Positive brødre

Brødrene Haakonsen, som driver firma sammen, har heller ingen planer om å trekke seg fra satsingen rundt HamKam.

– Det er synd at avstanden har blitt så vidt stor poengmessig. All honnør til Elverum som har et godt lag, og som har fått den nødvendige flyten som HamKam har manglet så langt denne sesongen. Under forutsetning av at vi har tro på planen som legges for de kommende sesongene og mannskapet som legger de samme planene, så er vi med uavhengig av divisjon, sier Tom Haakonsen.

Broren Truls, som også er varamedlem i klubben og som har bidratt i viktige prosesser som å lande Emil Dahle og Kevin Knappen, stiller seg også til disposisjon for HamKam i årene som kommer.

– Så lenge HamKam har lyst til å bruke meg til noe, vil jeg stille opp for klubben der den mener jeg kan gjøre nytte for meg, sier han.

Styreleder Truls Nordby Johansen, som også har bidratt økonomisk, ser også flere år framover med sitt engasjement.

– Dette er positive signaler for klubben. Jeg har virkelig lyst til å få til noe positivt for HamKam i årene som kommer, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.